DOLAR 32,5930 0.35%
EURO 34,8515 0.31%
ALTIN 2.506,830,92
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aydın AKKURT ; Provokasyonlara Dikkat !

ABONE OL
21 Temmuz 2020 08:28
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Toplumlar insanlardan oluşur ve bir insan gibi hareket eder. İnsanın nasıl ki, değerleri, sevgileri, öfkeleri varsa, toplumlarında var.
İnsanın sabrı taştığında nasıl ki tepki gösterir, toplumlar da gösterir. Önemli olan ise o noktaya gelmemek veya getirilmemektir. Bu nedenle de önceden tedbir almak gerekir.
Şimdi, son günlerde yaşanan olayları değerlendirebilmek için, son yıllarda neler yaşandığına bakmak gerekir.
Toplumun tüm değerlerini hedef alan ve çirkin saldırılarda bulunan küçük bir grup, Mustafa Akıncı Cumhurbaşkanı olduktan sonra iyice azıttı.

Toplumun ulusal değerlerinin yanısıra, KKTC’ye, Türkiye’ye, KKTC ve Türkiye makamları ile TMT’ye, milli günlere, bayramlara ve Türk askerine yönelik çirkin saldırılar daha da yoğunlaştı.
Halk, sürekli olarak provoke edildi. Halk, ilgili makamların harekete geçmesini sabırla bekledi.
Ama olmadı. Yasalar olmasına rağmen ne Cumhurbaşkanı Akıncı, ne de Başsavcılık harekete geçmedi. Bu provokatörlere, “nedir bu yaptıklarınız, halkı provoke etmekten vazgeçiniz” demedi.
Halk, Türk askeri Afrin’de şehit düşerken, Türk askerine “işgalci” denilmesini hazmedemedi, sabrı taştı. Bunun sonrasında yaşanan olayları da her birlikte gördük.
***
Tabii ki bu provokasyonların perde gerisinde yer alan beşinci kol faaliyetlerine de dikkat etmek ve Rum liderlerinin açıklamalarını hatırlamak gerekir.
Aylar öncesinde Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu, KKTC’deki işbirlikçilerine şu çağrıyı yapmıştı;
“Türkiye’ye ve Türk askerine karşı birlikte mücadele edelim.”

Bu olaylar yaşandıktan sonra ise, “sağduyu” çağrıları yapıldı.
Buna diyeceğimiz bir şey yok ama, bu olaylar sadece “sağduyu” çağrıları ile önlenemez.
Burada yapılması gereken, halkın değerlerine çirkin şekilde saldıran, halkı sürekli olarak provoke eden ve iç çatışma yaratmak isteyen provokatörlere karşı gereken yasal girişimlerin başlatılması ve gereğinin yerine getirilmesidir.
Aksi takdirde, belirli bir süre inlerine çekilen provokatörler yine ortaya çıkacak ve yine aynı olaylar yaşanacaktır.
Ve, Kıbrıs Türk halkı Barış Harekatı’nın 46. yıldönümünü büyük bir coşku ve heyecanla kutlarken içimizdeki provokatörler yine ortaya çıktı.
Barış Harekatı ile Türk askerine ve şehitlerimize çok çirkin saldırılarda bulundular.
Hedefleri ise halkı provoke edip, iç çatışma çıkarmak. Kardeşi kardeşe kırdırmak.
Bu nedenle, dikkatli ve uyanık olmamızda büyük yarar var.
Ne de olsa it ürür kervan yürür…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.