DOLAR 32,3200 0.2%
EURO 35,1243 -0.03%
ALTIN 2.296,320,84
BITCOIN 2295477-0,43%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aydın Akkurt;   Türkiye ile KKTC’yi çatıştırmak

Aydın Akkurt; Türkiye ile KKTC’yi çatıştırmak

ABONE OL
27 Mayıs 2018 23:17
Aydın Akkurt;   Türkiye ile KKTC’yi çatıştırmak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rum-Yunan ikilisinin en büyük hedeflerinden biri, Kıbrıs Türk halkı ile Türkiye’yi karşı karşıya getirmek, bunun sonucunda Kıbrıs Türk halkını yalnızlaştırmak ve Kıbrıs konusunu istediği şekilde sonuçlandırmaktır.
Rum-Yunan ikilisinin bugüne kadar bu yönde pek çok faaliyeti, operasyonu ve çalışması olmuştur. Bunlar hala daha devam ediyor.
Geçmişte yürütülen kara propaganda, provokasyon, tahrik ve algı operasyonları ile Kıbrıs Türk halkı ile Türkiye’ e karşı karşıya getirilmek istenmiş, 1974 sonrasında ise yine aynı hedefe yönelik olarak “Kıbrıslı-Türkiyeli” ayırımcılığı ile çatışma ortamı yaratılmaya çalışılmıştır.
Bunun farkında olan Kıbrıs Türk halkı ise bu girişimlere fırsat vermemiş, bütün oyunları boşa çıkarmıştır.
Daha sonrasında ise Rum Yönetimi’nin organizasyonu ve desteğinde “KKTC’de beşinci kol faaliyetleri” gündeme getirilmiştir. Beşinci kol faaliyetlerinin hedefi de yine aynıdır; Kıbrıs Türk halkı ile Türkiye’yi karşı karşıya getirmek.
Ama, üzülerek belirtmek gerekir ki, beşinci kol faaliyetlerine karşı gereken tedbirler alınmadığı için, çok büyük zafiyetler ortaya çıkmıştır. Günümüzde, bazı sivil toplum örgütleri, bazı sendikalar, bazı gazeteciler ve bazı siyasiler, bu beşinci kol faaliyetlerinin dolaylı veya dolaysız olarak taşeronluğunu yapmaktadır.
Son günlerde yaşanan döviz krizi ve Türk Lirası’nın değer kaybetmesi KKTC’de çok büyük ekonomik sorunlara ve sıkıntılara neden olurken, Türkiye’ye karşı tahrik ve provokasyonlara da neden olmaktadır.
“KKTC’de Euro’ya geçelim” söylemleri ile Türkiye’ye karşı bir cephe oluşturulmaya çalışılırken, “ Kıbrıs Türklerinin yaşadığı bütün sıkıntıların nedeni Türkiye’dir” şeklinde de kara bir propaganda yürütülmektedir.
KKTC’de beşinci kol faaliyetlerini yürütenler ile Rum Yönetimi’nin bu yöndeki açıklamaları da birebir örtüşmektedir.
Rum Yönetimi “Türkiye’ye karşı mücadele eden Kıbrıs Türklerini destekliyoruz” açıklamasını yaparken, içimizdeki bazı çevreler de “Türkiye’ye karşı mücadele” çağrıları yapmaktadır.
Rum Yönetimi Maliye Bakanı Nikos Hristodulidis de, Kıbrıs Türklerine yönelik olarak önceki gün yaptığı açıklamada da şöyle demektedir;
“Türkiye ile mi, yoksa bizimle birleşik Kıbrıs’ta mi birlikte mi yaşamak istersiniz? Bizimle birlikte yaşamak isterseniz geleceğiniz parlaktır. Ama eğer Türkiye ile yaşamak isterseniz geleceğiniz karanlıktır.”
İşte bu açıklama, Rum-yunan ikilisinin yıllardan beri belirlediği hedefi bir kez daha gözler önüne sermektedir; Kıbrıs Türk halkını Türkiye’den koparmak.
***
Tabii ki, Rum-Yunan ikilisinin hayalini kurduğu “birleşik Kıbrıs”ta , Türkiye’nin garantörlüğü ile müdahale hakkı ve Türk askeri varlığı olmayacak.
Peki, böyle bir Kıbrıs’ta, Kıbrıs Türk halkının geleceği parlak mı, yoksa karanlık mı olur?
Bunu, 1958-1974 döneminde yaşayarak gördük. Kıbrıs Türk halkı diri diri katliam çukurlarına gömülürken, dünyanın kılı bile kıpırdamadı. Ve eğer, Türkiye Barış Harekatı’nı gerçekleştirmeseydi, bugün Kıbrıs’ta bir tek Türk bile kalmayacaktı.
Yani; Türkiye’nin garantörlüğü ile Türk askeri varlığının yer almadığı bir çözüm şekli, Kıbrıs Türkleri için felakettir, sonu karanlıktır. İşte, Rum-Yunan ikilisinin de istediği budur.
***
KKTC’nin büyük bir ekonomik kriz yaşadığı, halkın çok büyük sorunlar içinde boğulduğu, refah düzeyinin düşmeye başladığı doğrudur. Bunların aşılması için de gereken tedbirlerin alınması şarttır.
Ama, bu sorunlar bizi Rum’un kucağına itmemelidir.
Yapılması gereken Türkiye’ye daha sıkı sarılmak ve gereken desteği almaktır.

***
Bu arada, Rum Yönetimi’nin silahlanma faaliyetlerine de dikkat etmek gerekir. Rum Yönetimi silahlanma faaliyetlerini yoğun bir şekilde sürdürürken, pek çok ülke ile de “askeri işbirliği” anlaşmaları imzalamakta, ortak tatbikatlar yapmaktadır.
Şimdi ise gündeme, ABD’nin Güney Kıbrıs’a uyguladığı silah ambargosunun kaldırılması gündeme gelmiştir.
Bu ambargonun kaldırılması sonrasında Rum tarafı daha da silahlanacaktır.
Peki, Rum satın aldığı silahları kime karşı kullanacaktır?
Bunun da yanıtını siz verin….

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.