DOLAR 32,3282 0.22%
EURO 35,0971 -0.14%
ALTIN 2.281,990,21
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aydın Akkurt yazdı;  20 Temmuz sabahı

Aydın Akkurt yazdı; 20 Temmuz sabahı

ABONE OL
19 Temmuz 2018 14:49
Aydın Akkurt yazdı;  20 Temmuz sabahı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Rum saldırıları sonucunda köyümüzü terk etmek zorunda kaldıktan sonra önce Dağyolu köyüne,  sonra Lefkoşa’daki  dükkanlara, daha sonra da Göçmenköy’e yerleşmiştik.

Faşist Rum-Yunan 15 temmuz darbesinden sonra  büyük bir tedirginlik ve bekleyiş vardı. Neler olacağını kimse bilmiyordu.  Türk askeri gelecek mi, gelmeyecek mi, herkes bunu soruyordu.

Ve, 20 Temmuz sabahının erken saatlerinde uçak sesleri ile uyandık.  Türk uçakları Göçmenköy’ün üzerinde çok alçaktan uçuyordu.  Sonra paraşütler  inmeye başladı.  Herkes “Türk askeri geldi” diye bağırıyordu.

Bu arada, Türk askerlerinin indiği ovalara, Rum mevziilerinden korkunç bir ateş başladı. Ekinler  yanıyordu  ve Türk askeri bu ateşin içine iniyordu.

Büyükler, “herkes su taşısın” diye bağırıyordu. Elimize ne geçtiyse, su taşımaya başladık.  Yanan ekinleri söndürmeye çalışıyorduk.  Kadınlar da  askerlere su veriyordu.  Ovalar tam bir cehenneme dönmüştü.

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş da anılarında bu olayı şöyle anlatacaktı;

“Bir askere, yanan ovaların içine nasıl indiklerini sordum. Verdiği yanıt şu olmuştu; ‘Ben üniversite mezunuyum, hurafelere inanmam, ama gözlerimle gördüm. Biz ateşin içine inerken 1571 şehitleri beyaz atlarıyla bize eşlik ediyorlardı.”

İşte, bu iman ve kahramanlıkla Barış Harekatı gerçekleşti.

Anadolu’nun evlatları,  Kıbrıs Türk halkı için  ateşlerde kavruldu, bu topraklarda can verdi. Tümü de analarının kuzusuydu ve tümünün de elleri kınalıydı.

Ve, onlar şimdi vatan yapılan bu topraklarda  Mücahitlerle birlikte yan yana , koyun koyuna yatıyor.

20 Temmuz sabahının erken saatlerinde bunlar yaşandı.

Ve, doğan güneş,  tüm Kıbrıs’a barışı ve özgürlüğü getirdi.

0 , 20 Temmuz sabahının üzerinden çok uzun yıllar geçti.  Bugün, Barış Harekatı’nın 44’üncü yıldönümünü kutluyoruz.  Kıbrıs’ta Türk varlığı olduğu sürece de  Barış harekatı kutlanacak.

Ve, bugün ne kadar acıdır ki, Türk askerinin Kıbrıs’tan gitmesini isteyenler var.  Türk askerine “işgalci” diyenler var.

Ama, Tanrı  ve Beşparmak dağları şahittir;

Onlar, Kıbrıs’a  özgürlüğü ve barışı getirdiler.

Ve, Türk askerine “işgalci” diyenler,  Türk askerinin Kıbrıs’tan gitmesini isteyenler, bunun bedelini elbette ki ödeyecekler.

Ve daha nice barış ve özgürlük dolu yıllara…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.