DOLAR 32,3578 0.11%
EURO 34,9839 -0.29%
ALTIN 2.323,980,21
BITCOIN 22818871,33%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aydın Akkurt yazdı;   AB ve ABD menşeli  operasyonun hedefi

Aydın Akkurt yazdı; AB ve ABD menşeli operasyonun hedefi

ABONE OL
27 Aralık 2017 11:09
Aydın Akkurt yazdı;   AB ve ABD menşeli  operasyonun hedefi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Seçim süreci öncesinde UBP’ye yönelik olarak büyük bir operasyon başlatıldı. Yalana ve iftiraya dayalı haberlerle algı operasyonları yürütüldü.

Bunlar hala daha devam ediyor.

Buradaki ana hedef ise,  Kıbrıs konusunda kararlı bir tutum izleyen, Türkiye’nin garantörlüğü ile devletten  ve egemenlikten  vazgeçmeyen UBP’yi  etkisizleştirmek , yıpratmak ve seçimde başarısız kılmak.

İşte, bunu başarabilmek için de  her türlü operasyon yürütülüyor.

Bu operasyonda  AB, ABD ve diğer emperyalist güçler de devrede.  Operasyonların yanısıra  oluk oluk para da akıtılıyor.  Annan Planı ile ilgili referandum sürecinde olduğu gibi, medyanın bir bölümü de yine satın alınmış durumda.

Bu operasyonun ilk ipuçlarını,  Rum Dışişleri Bakanı Kasulidis’in yaklaşık 2 ay önce yaptığı açıklamada görmüştük. Söylediği özetle şuydu;

“Müzakerelerin kaldığı yerden yeniden başlaması için Kuzey Kıbrıs’taki  milliyetçilerin iktidara gelmemesi gerekir. Bu nedenle bunların  iktidara  gelmesini  dostlarımızla birlikte önlemeliyiz.”

Bu açıklamadan da görüleceği üzere, bu operasyon  aylar önce hazırlandı.  Bu arada,  KKTC’den bazı gazeteciler ise bazı sendikacılar ile sivil toplum örgütlerinin başkanlarının  AB ve ABD’li  diplomatlarla görüştükleri  yönünde bilgiler de geliyordu.

Stratejiler ve hedefler belirlendikten sonra ise  UBP’ye yönelik operasyonların düğmesine basıldı.  Bu operasyonlarda  hangi yöntemlerin kullanıldığını da birlikte görüyoruz.

Bu operasyona eş olarak, bir diğer operasyon daha yürütülüyor.  Bunun da hedefi, seçim sonrasında CTP-TDP-HP hükümetini oluşturmak.  AB ile ABD’li diplomatlar da bunu “çözüm hükümetinin oluşumu” şeklinde değerlendiriyor.

Peki, AB ile ABD’nin  Kıbrıs konusunda dayattığı çözüm şekli neleri içeriyor?

Her şeyden önce Türkiye’nin garantörlüğü ile müdahale  hakkının kaldırılmasını ve Türk askerinin Kıbrıs’tan uzaklaştırılmasını  içeriyor.

Dahası da var;

KKTC ortadan kaldırılmalı,  Rum hakimiyetine dayalı birleşik Kıbrıs oluşturulmalı.

Birleşik Kıbrıs denilen  çözüm şeklinde de, Kıbrıs Türk halkının egemenlik hakkı ile siyasi eşitliği olmamalı.

Zaten, Rum Yönetimi Başkanı  Nikos Anastasiadis de bunu şöyle açıklamıştı;

“Azınlık olan Kıbrıs Türklerine siyasi eşitlik  verilemez. Azınlık olan Kıbrıs Türkleri devlet yönetiminde söz sahibi olamaz. Çözüm olabilmesi için de  Türk askeri Kıbrıs’tan  uzaklaştırılmalı,  Güzelyurt , Karpaz ve Maraş hemen iade edilmeli.”

İşte, dayatılan çözüm şekli bu.

Hedefleri de, bu çözüm şeklini kabul edecek bir hükümet oluşturmak.

Bu nedenle, birlik ve beraberliği sağlayarak, dikkatli ve uyanık olmakta büyük yarar var.

 

 

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (3)


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.