DOLAR 32,5759 0.09%
EURO 34,9454 0.29%
ALTIN 2.425,740,13
BITCOIN 2085960-3,53%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aydın AKKURT yazdı;   Akıncı AB ve ABD

Aydın AKKURT yazdı; Akıncı AB ve ABD

ABONE OL
18 Haziran 2019 13:05
Aydın AKKURT yazdı;   Akıncı AB ve ABD
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Annan Planı ile ilgili referandum sürecinde, o günlerde BDH lideri olan Mustafa Akıncı, AB ve ABD ile çok sıkı ilişiler içerisindeydi.
Biz, “ABD ve AB’ye güvenilemez, verdikleri sözlerin bir tekini bile yerine getiremeyecekler” dediğimizde akıncı önümüze çıkıyordu. Akıncı’ya göre ABD ve AB güvenilirdi, verdikleri tüm sözleri yerine getireceklerdi.
Ama öyle olmadı.
ABD ile AB, referandumda verdikleri sözlerin bir tekini bile yerine getirmediler.
AB’nin tek yanlı ve haksız bir şekilde Rum tarafını üyeliğe aldığında ise, Akıncı “bunun sorumlusu Denktaş’tır” diyerek, Denktaş’ı suçlu gösteriyordu.
Ve dün Akıncı’nın yaptığı açıklamaları gördüğümde, Denktaş’ın haklılığı bir kez daha gözler önüne serildi. Hem de Akıncı tarafından.
Şimdi de Akıncı’nın AB ve ABD ile ilgili olarak söylediklerine bakalım. AB ile ilgili olarak söyledikleri şunlar;
“AB, yıllar önce yaptığı gibi, şimdi de tarihi bir hata yapıyor. Rum tarafı haksız yere elde ettiği AB üyeliğinin avantajından faydalanarak, AB’yi yanlışa sürüklüyor. Avrupa Birliği bölünmüş ve hala çözülmemiş bir sorunu olan Kıbrıs’ın tek sahibi varmışçasına Rum Yönetimi’ni tüm Kıbrıs adına tek başına üye kabul ettikten sonra, şimdi de benzer bir hatayı enerji konusunda tekrarlıyor. Böylelikle Kıbrıs sorununun çözümünde katalizör etkisi olabilecek enerji konusu, maalesef yeni bir çatışma ve gerginlik alanına dönüştürülüyor. Bu konuda Rumların tek yanlı girişimleri yanında buna destek çıkan uluslararası aktörler de gerilimi artırıyor”.
Akıncı’nın ABD ile ilgili olarak söyledikleri ise şöyle;
“ABD’nin dünya genelinde hakimiyet kurmaya çalışan bir dış politikası olduğu kimse için sır değil. ABD tüm dünyayla ilişkilerinde olduğu gibi, bölgeye de kendi çıkarları açısından yaklaşıyor. Binlerce kilometre ötedeki bir ülke bu hakkı kendinde görebiliyorsa, bu coğrafyaya ait olan KKTC ve Türkiye’nin kendi haklarını koruma gayretinde olması kimse tarafından yadırganamaz”.
Biz, geçmişte AB ve ABD ile ilgili olarak bu tespitleri yapıp, gündeme getirdiğimizde, Akıncı AB ile ABD’ye toz kondurmuyordu. Daha da ileri giderek bizi AB düşmanı olarak suçluyordu.
Ama olsun.
Akıncı, geç de olsa gerçeklerin farkına vardı.
Ama, bunun bedeli de çok ağır oldu…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.