DOLAR 32,3141 0.19%
EURO 35,0862 -0.15%
ALTIN 2.276,90-0,01
BITCOIN 22753680,98%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aydın AKKURT yazdı;  Baronlar ülkeye hükümdar oldu

Aydın AKKURT yazdı; Baronlar ülkeye hükümdar oldu

ABONE OL
18 Şubat 2019 09:50
Aydın AKKURT yazdı;  Baronlar ülkeye hükümdar oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yasaların uygulanmaması, yapanın yanına kar kalması, adaletin gecikmesi, partizanlık, adamcılık ve rüşvet ülkeyi öyle bir duruma getirdi ki, ülkeye “eşkıya hükümdar” oldu diyebiliriz.
Kumarhane, kerhane ve uyuşturucu baronları öylesine büyük bir ekonomik ve siyasi bir güce ulaştılar ki, her istediklerini yaptırabiliyorlar. Ve daha önceki gibi bunlar mahalle mafyası da değil, artık tamamen organize olmuş durumdalar. Siyasi partilerde ve polisin içinde kolları var. Bunlardan biri bazı milletvekillerini huzura çağırıp, talimat verebiliyor, ceplerine para koyabiliyor. Bir diğer polis teşkilatının içerisinde bazılarını parayla satın almış durumda.
Birileri şimdi sakın ola “böyle bir şey yok” demesin. Bunların adlarını ve neler çevirdiklerini teker teker açıklarım.
Ve şöyle bir düşünün; Uyuşturucu belası gençlerin ve ülkenin başına bela olmuş durumda. Her gün bir iki genç bir iki gram uyuşturucuyla yakalanıyor. Peki ya, ülkeye uyuşturucu sokan ve gençleri zehirleyen uyuşturucu baronları neden yakalanmıyor? Bunları yakalamak bu kadar mı zor.
KKTC’yi ziyaret eden Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Zorlu “KKTC’den Türkiye’ye bonzai gönderiliyor, Türkiye’nin iç güvenliği tehdit altında” açıklamasını yapıyor, uyarıda bulunuyor.
Ama yine alınan her hangi bir tedbir veya önlem yok. Bonzai baronları uyuşturucu kaçakçılığına devam ediyor.
Ve bu arada soralım; Bunları kim koruyor?
Devam edelim;
KKTC’nin dört bir yanı kumarhanelerle doldu. Buralara KKTC vatandaşlarının girmesi yasak olmasına rağmen, buraları KKTC vatandaşları ile dolup taşıyor. Arada sırada düzenlenen operasyonlarda da “kumarhanelere girmesi yasak olan 3 kişi, 5 kişi yakalandı” deniliyor.
Ama herkes biliyor ki; operasyonlar düzenlenmeden önce kumar baronlarının bundan haberi oluyor. Peki, haber veren kim, bunun karşılığı ne?
Bu arada bazı kumarhanelerde fuhuş ve uyuşturucu pazarlıkları da yapılıyor. Zengin oyunculara kadın ikam ediliyor.
Ama ne var ki, polis bunlara karşı da etkisiz durumda.
Peki ya siyasiler ne yapıyor? Bir şey yaptıkları yok. Çünkü onların büyük çoğunluğu da seçim dönemlerinde bazı kumarhane baronları tarafından finanse ediliyor.
Bunu da herkes biliyor ama kimse konuşmuyor.
Kerhaneler ise başka bir bela. Yasak olmasına rağmen devletin gözleri önünde kadın ticareti ve fuhuş yapılıyor. Buralardan da bazı siyasilere kadın, bazı siyasi partilere de para gönderiliyor.
Devlet ve polis ise bu önlemede yetersiz.
Peki ama neden?
Bir avuç içi kadar olan bu ülkede uyuşturucu, kumar ve fuhuş baronlarını yakalamak çok mu zor?
Zor değil ama niyet yok. Bu arada engelleyenler de var.
Sonuçta, devletin acizliğinden ve devlet otoritesinin zayıflığından yararlanan baronlar ülkeye egemen olmaya başladı.
Kumar baronlarından biri bir bakanı tehdit ediyor. Fuhuş baronlarından biri toplantı basıp Başbakan Yardımcısını tehdit ediyor. Bazıları ise bazı gazeteleri finanse edip, yalana ve iftiraya dayalı her türlü rezaleti yaptırabiliyor.
Gelinen durum işte bu noktada.
Ve açıkça şunu diyorum;
Kumar, uyuşturucu ve fuhuş baronları ülkeye hükümdar oldu.
Var mı aksini söyleyen?…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.