DOLAR 32,3748 0.15%
EURO 34,9587 -0.35%
ALTIN 2.324,090,21
BITCOIN 2261730-0,46%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aydın Akkurt yazdı;   Darmadağın oluyoruz

Aydın Akkurt yazdı; Darmadağın oluyoruz

ABONE OL
03 Ağustos 2018 10:58
Aydın Akkurt yazdı;   Darmadağın oluyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal medya ile bazı gazetelerde yer alan haberlere bakıyorum.

Kelimenin tam anlamıyla rezalet.

Dedikodu, yalan, iftira, suçlamalar almış başını gidiyor.

Herkes birbirinin boğazına yapışmış durumda. Herkes, böyle yapmakla kendisini tek başına kurtaracağını zannediyor.

Ama, birlik ve beraberlik ile toplumsal dayanışma olmadığı sürece boşuna. Bu arada  hiç kimse aynı gemide olduğumuzu da düşünmüyor.

Tabii ki tüm bunların da nedenleri var.

Bunların başında da örgütlü toplum yapısın çökmesi yer alıyor. Umudunu hükümetten, siyasi partilerden, siyasilerden, sendikalardan, sivil toplum örgütlerinden yitiren halk,  halk olma özelliğini  kaybederek bireyselleşme yoluna girdi.

“Her koyun kendi bacağından asılır”  ile “Gemisini kurtaran kaptan” mentalitesi egemen oldu.

İşte bu, bizi darmadağın olma noktasına doğru hızla sürüklüyor.

 

***

Kıbrıs konusu çok kritik bir dönemece girerken,  ekonomik sorunlar da giderek daha da ağırlaşıyor. Halk ekmek ve geçim derdinden başını kaldırıp da  Kıbrıs konusunda  nelerin yaşandığını ve nelerin tezgahlandığını bilmiyor.

Siyasi partiler de bu konuda suskun.  Dikkat ediniz, Kıbrıs konusuyla ilgili olarak siyasi partilerin yapmış olduğu herhangi bir açıklama yok.

Siyasi partilerin yaptığı tek şey  birbirlerini eleştirmek, birbirlerinin kuyusunu kazmak, oy hesabı ile hareket etmek. Hükümetin ise varlığı ile yokluğu belli değil.

 

Durum böyle olunca da,  kendisini kurtarma güdüsü ile hareket etme zorunda bırakılan vatandaş da provokatörlerin  ve işbirlikçilerin dürtüsüyle  “bana ne  devletten, egemenlikten” diyerek Rum tarafına yöneliyor.

Rum tarafında yapılan alış-verişlerdeki paranın  aylık toplamı çok büyük rakamlara ulaştı. Paramız Rum tarafına akıyor.  Alış verişin yanısıra ulaşım da Rum tarafından yapılıyor. Bu gidişat böyle devam ederse, bütün sektörler Rum tarafına kaymış olacak. Böyle bir durumda da  Kıbrıs konusuyla ilgili müzakere masasında  güçlü olmak mümkün değil.  Ekonomisi güçlü olmayan tarafların da  müzakere masasında kaybettiklerinin örneği çok.

Peki, bu kötü gidişatı kim önleyecek?

İktidara gelmeden önce, herşeyi eleştiren ve “biz iktidara geldiğimizde bunları yapacağız” diyerek söz veren, iktidara geldiğinde ise verdiği sözleri unutan siyasi partiler mi?

Bunların hangisinde program ve vizyon var?

Hiç birinde.

Tek bildikleri,  Türkiye’nin gönderdiği mali kaynakları çar-çur etmek, devlet olanaklarını  yakınlarına, partililerine peşkeş çekmek. Vatandaşın ensesinde boza pişirmek.

Ve gelinen nokta şu;

“Türkiye gelsin ekonomimizi kurtarsın.”

Peki sizin, hükümette ne işiniz var?

Beceremiyorsanız, çekip gitmelisiniz.

Ve, eğer bu gidişat böyle devam ederse,  Kırsın Türk halkı, değil Cumhurbaşkanı, değil milletvekili, muhtar bile seçemeyecek.

Çünkü, bu adada varlığını sürdüremeyecek.

Allah korusun…

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.