DOLAR 32,4520 -0.12%
EURO 34,8101 -0.51%
ALTIN 2.445,990,41
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aydın AKKURT yazdı;  Kapalı Maraş’ta envanter çalışması ve Lordos ailesi

Aydın AKKURT yazdı; Kapalı Maraş’ta envanter çalışması ve Lordos ailesi

ABONE OL
27 Haziran 2019 20:39
Aydın AKKURT yazdı;  Kapalı Maraş’ta envanter çalışması ve Lordos ailesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hükümet, Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın önerisiyle Kapalı Maraş’taki malların sahiplerinin belirlenmesine yönelik olarak envanter çalışması yapılması kararı aldı. Bu kararın neden alındığı ve envanter çalışması sonrasında neler yapılacağı ve Kapalı Maraş konusunda nasıl bir politika üretileceği açıklanmadı.
Ve öğreniyoruz ki, bu envanter çalışması arşive konulmak üzere yapılacakmış. Bunu da Başbakan Ersin Tatar ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile dün yaptıkları görüşme sonrasında öğreniyoruz.
Akıncı, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada “envanter çalışması yapılacaksa yapılsın ama bunun sonrası olmayacak, bu çalışma da arşivdeki diğer çalışmaların yanına konulacak” dedi. Tatar ile Özersay da Akıncı’nın yaptığı bu açıklamayı yalanlamadı.
Demek ki doğru, bu envanter çalışmasının sonuçları arşive konulacak, herhangi bir politika belirlenmeyecek.
Yani, Kapalı Maraş’ın Türk yönetiminde açılması için herhangi bir girişim gündeme gelmeyecek.
Peki, Vakıflar İdaresi’nin ve Türkiye’den gelen uzmanların yaptığı envanter çalışmalarının sonuçları ve Kapalı Maraş’ın Vakıf malı olduğu yönünde mahkeme kararları ortada dururken, yeni bir envanter çalışması yapılmasına ne gerek var?
İşte bu noktada akla bazı düşünceler ve sorular geliyor.
Bu envanter çalışması kimler tarafından yapılacak, oluşturulacak olan komitede kimler yer alacak ve bu kişilere ne kadar para ödenecek?
Zaten, bu komitede yer alacak olan bazı kişilerin isimleri ortalıkta dolaşmaya başladı. Yakında da kimler olduklarını göreceğiz.
Bu arada, akla şu da geliyor;
Bu envanter çalışması, Vakıflar İdaresi’nin Türkiye’den gelen uzmanlarla birlikte yaptığı envanter çalışmalarının tespitlerini ve mahkeme kararlarını sıfırlamak için mi yapılacak?
Yapılacak olan envanter çalışmasının sonuçları arasına “Kapalı Maraş’taki malların çoğu Rumlara aittir” diye bir tespit konulursa ne olacak?
Bunun sonrasında, Kapalı Maraş’ta pek çok mala sahip olduğunu ileri süren Rum Lordos ailesi mi devreye girecek?
Çünkü, biliyoruz ki geçmişten bu yana Lordos ailesi KKTC’deki bazı politikacılarla yakın ilişki içinde. Bu yönde de pek çok girişimleri oldu.
Bunları ve isimleri de günü geldiğinde açıklarız.
İşte bu nedenle, Kapalı Maraş konusunda dikkatli ve uyanık olmakta yarar var.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.