DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aydın Akkurt yazdı;  Katil devlet- katil polis

Aydın Akkurt yazdı; Katil devlet- katil polis

ABONE OL
15 Ağustos 2018 11:33
Aydın Akkurt yazdı;  Katil devlet- katil polis
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Güney Kıbrıs’ta yayınlanan POLİTİS gazetesinin “Kıbrıs: Cezalandırılmamış Suçlar” başlıklı  yazı dizisini  ürpererek okuyoruz.  Bu yazı dizisinde,  Kıbrıslı Türklerin nasıl kaçırıldığı, nasıl katledildikleri ve “ölüm emirlerini” kimlerin verdiği  açık şekilde yer allıyor.

En dikkat çekici olan ise şu;

Kıbrıslı Türkleri kaçırıp, katledenlerin büyük çoğunluğu Rum polisler.  Yani, “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin  polisleri.

Ve, tüm halkı korumakla görevli olan “devletin” polisleri,  Kıbrıs Türklerini katletti.  Bu katliamlar devletin eliyle işlendi. İşte bu gerçek de bize “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin bir Rum devletine dönüştüğünü gösterir.

Peki, o günlerde  polis teşkilatı kime bağlıydı?

EOKA liderlerinden, AKRİTAS Teşkilatı’nın kurucularından  İçişleri Bakanı  Polikarpos Yorgacis’e bağlıydı.  Polis teşkilatı  Yorgacis’ten emir alıyordu.

Peki, kimdir bu Yorgacis?

Yorgacis genç yaşta EOKA terör örgütü saflarına katıldı.  “Hudini” kod adını kullanıyordu.  Azılı bir Türk düşmanıydı.  Pek çok  Kıbrıslı Türk ile İngiliz askerinin öldürülmesinde de görev aldı.  Tutuklandı ama her zaman kaçmayı başardı.

Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kurulmasından sonra  Makarios tarafından İçişleri bakanı yapıldı. Asıl görevi ise Rum gizli örgütlenmesini ve silahlanmasını organize etmekti. Kıbrıs Türk halkı arasında beşinci kol faaliyetleri ile “Türk casusları” da  yönetiyordu.

Bu arada, Kıbrıs Türk halkını imha planı olan AKRİTAS Planı’nın  hazırlanmasında görev aldı ve  AKRİTAS TEŞKiLATI’nın  üst düzey  liderlerinden oldu.

1963  Aralık ayında  Kıbrıs Türk halkını imha etmek için başlatılan Enosis hedefli  saldırıları yönetenlerin arasında  Yorgacis de vardı. Rum katiller sürüsü Yorgacis’ten talimat alıyordu. “Ölüm emirlerini” veren de Yorgacis’ti.

Hasan Ahmet Skordo ile  diğer 3 Kıbrıslı Türk’ün 31 aralık 1963 tarihinde nasıl katledildiklerini  öğrendiğimizde bu gerçek bir kez daha ortaya  çıktı.

Skordo ve diğer 3 Kıbrıslı Türk, 31 aralık 1963 tarihinde Eğlence barikatında Rum polisleri ve EOKA’cılar tarafından kaçırılıp,  Rum Pedajoji Akademisi’nde bulunan  Rum askeri kampına  götürüldü.  Kampta bulunan  Rum subaylardan biri, telefonla Yorgacis’i arayıp  “bunlara ne yapalım” diye sordu.  Yorgacis de “öldürün” emrini verdi.

Bunun emirle birlikte Skordo ve diğer 3 Kıbrıslı Türk katledildi.  Cesetleri de Maşera ormanında açılan bir çukura gömüldü.

***

Ve, şimdi müzakerelerde Rum tarafı   “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin devamını  ve Türkiye’nin garantörlüğünün kaldırılmasını ile Türk askerinin Kıbrıs’tan uzaklaştırılmasını  istiyor.

Peki,  Kıbrıs Türklerini katleden “Kıbrıs Cumhuriyeti” denilen devlet değil miydi?  Bu devletin İçişleri Bakanı ile polisleri Kıbrıs Türklerini yollardan, evlerinden kaçırıp, katledenler değil miydi?

İşte, bunları unutmak için aptal veya deli olmak gerekir.

Bunları unutup, aptal veya deli olursak,  koyun sürüsü gibi  “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin mezbahalarına gideriz.

Bunu da böyle bilelim…

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.