DOLAR 32,3200 0.2%
EURO 35,1243 -0.03%
ALTIN 2.296,320,84
BITCOIN 2295477-0,43%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aydın Akkurt  yazdı;  KKTC Gazze olur mu?

Aydın Akkurt yazdı; KKTC Gazze olur mu?

ABONE OL
17 Mayıs 2018 16:01
Aydın Akkurt  yazdı;  KKTC Gazze olur mu?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yıllardan beri İsrail zulmü altında yaşayan Gazze’de neler olduğunu her birlikte görüyoruz;
Tam bir vahşet ve katliam.
Önceki gün de, silahsız olarak protesto gösterisi yapan savunmasız Filistinlilerin üzerine İsrail askerleri tarafından ateş açıldı. 60’ın üzerinde ölü ve binlerce yaralı var.
Peki, Filistinlilerin suçu ne?
Tek suçları insanca ve özgürce yaşamak istemek. İsrail’in zorla ellerinden aldığı topraklarına geri dönmek.
İşte bunun bedeli de çok ağır oldu. Peki, Filistin halkının mücadelesi duracak mı? Hayır, durmayacak. 1948 yılında başlayan bu mücadele şimdi daha da yoğunlaşarak devam edecek. Ve, hep birlikte göreceğiz ki, bu mücadele eninde sonunda başarıya ulaşacak.
***
Gazze’de, ABD destekli İsrail’in gerçekleştirdiği katliama karşı dünya sessiz ve duyarsız. Türkiye dışında tepki gösteren yok. Avrupa ve Arap ülkeleri birkaç cümle ile olayı geçiştirmeye çalışırken, BM ile AB de “olayı görüşmek için toplanalım” çağrıları yapıyor.
Ama, Gazze’de toplantıları bekleyecek zaman yok. İsrail vahşeti ve zulmü devam ediyor. Filistinli bebekler, gençler , kadınlar, yaşlılar katlediliyor.
Kıbrıs Türk halkı olarak , şimdi Gazze’de yaşananların aynısını 1963- 1974 döneminde aynen yaşadık. Yüzlerce köyümüz saldırıya uğradı, kundaktaki bebekten 90 yaşındaki yaşlılarımıza kar katliamdan geçirildik. Çocuklarımız banyo odalarında katledildi, insanlarımız katliam çukurlarına gömüldü.
Dünya şimdi olduğu gibi bu olaylar karşısında da sessiz ve duyarsızdı.
Ve, anavatan Türkiye olmasaydı, Kıbrıs’ta bir tek Türk bile kalmayacaktı.
***
Ve şimdi Gazze’de yaşanan olaylar, Türkiye’nin etkin ve fiili garantörlüğü ile Türk askerinin Kıbrıs’taki varlığının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.
Peki, KKTC, Gazze olabilir mi?
Evet, olabilir.
Türkiye’nin garantörlüğünün kalktığı ve Türk askerinin Kıbrıs’tan çekildiği gün, KKTC, Gazze olur.
Bunu sakın ola unutmayın.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.