DOLAR 32,4513 0.11%
EURO 34,4659 -0.11%
ALTIN 2.486,980,17
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aydın AKKURT yazdı;   KKTC’de FETÖ ile mücadele

Aydın AKKURT yazdı; KKTC’de FETÖ ile mücadele

ABONE OL
16 Temmuz 2019 09:38
Aydın AKKURT yazdı;   KKTC’de FETÖ ile mücadele
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KKTC’de FETÖ’nün askeri yapılanması çökertildi. Polisteki FETÖ yapılanmasına yönelik olarak da soruşturmalar ve operasyonlar devam ediyor. Bazı polisler de meslekten ihraç edildi.
Nasıl bir sonuca ulaşılacağını da her birlikte göreceğiz.
Bu arada şunu belirmek gerekir ki; KKTC’deki FETÖ’nün askeri yapılanması ile polis yapılanması birbirine paralel olarak oluşturuldu ve gelişti.
Türkiye’de FETÖ’nün polisteki yapılanması çok eskilere dayanırken, KKTC’de bunun geçmişi 2 binli yıllara dayanır.
Özellikle FETÖ’cü komutanların KKTC’ye gönderilmeleri ile birlikte, KKTC polisindeki FETÖ yapılanması hız kazandı. Şu an Türkiye’de cezaevinde bulunan KTBK eski komutanı Adem Huditi gibilerinin KKTC polisi üzerinde etkileri büyüktü.
Yine aynı yıllarda FETÖ’nün Türkiye’deki “Emniyet İmamı” Kozanlı Ömer tarafından KKTC’ye gönderilen ve KKTC polisinde “İrtibat subayı” olarak, büyük yetkilerle görev yapan Polis Komiseri Ali Gündoğdu döneminde KKTC polisindeki FETÖ yapılanması doruğa tırmandı.
Bu dönemde pek çok polis subayı düzmece suçlamalar ile pasif görevlere atanırken, FETÖ yanlısı olanlar kilit görevlere getirildi.
İşte şimdi bunların soruşturması yapılıyor.
Bu arada KKTC’de FETÖ’nün kumar, inşaat, yasa dışı bet-bahis ve finans sektörlerindeki yapılanması da var. Bazı şirketlerin hesaplarına gönderilen milyonlarca Dolarlar da var. Bu rakam yaklaşık olarak 1.5 milyar Dolar olarak tahmin ediliyor.
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ile Mali Suçları Araştırma Kurumu (MASAK) bunların izini sürmekte. Nasıl olsa bunlar da ortaya çıkarılacak.
Bazı işadamları da yakın takipte. Bunlar, Türkiye’de FETÖ’nün büyük şirketleri ile ilişki içerisindeydi. Bunlar ,Türkiye’deki bu şirketlerin KKTC’deki bayileriydi. Bunlar büyük servet sahibi olurken, şimdilerde “vallahi biz bu şirketlerin FETÖ’ya ait olduğunu bilmiyorduk” diyorlar.
Peki ya FETÖ’ya “himmet” adı altında yaptıkları bağışlar nedendi?
Zaten, bu iş adamlarından bir tanesi Türkiye’de göz altına alındı ve sorgulandı. Gerisi de gelecek.
Tabii, bu arada FETÖ’nün KKTC’deki siyasi yapılanması da önemli. Bu yapılanma ortaya çıkarılmadıkça da FETÖ’nün diğer yapılanmalarına karşı yürütülen mücadele eksik kalacak.
Çünkü, FETÖ’nün KKTC’deki bütün yapılanmaları bu siyasi yapı tarafından korunuyor.
Bu siyasi yapı da pek çok siyasi parti içerisinde hala daha etkin ve güçlü durumda. Öylesine etkin ve güçlü durumdalar ki, hükümet bozup, hükümet kurabiliyorlar. Adamlarını en önemli mevkilere getirebiliyorlar.
Bu siyasi yapı da FETÖ’nün iş adamları tarafından finanse ediliyor.
Bazı siyasilerin seçim masrafları ve diğer harcamaları karşılanıyor. Bunlar adına yurt dışında açılan hesaplara para aktarılıyor, bunlara gerek yurt içinde, gerekse yurt dışında evler satın alınıyor.
Tabii ki tüm bunların da bir karşılığı var; FETÖ’ya hizmet etmek ve FETÖ yapılanmalarını korumak.
Şöyle bir düşünün;
Eski Büyükelçi Derya Kanbay “KKTC’de her alanda FETÖ yapılanması var” derken, bazı siyasilerin kılı bile kıpırdamadı. Türkiye’nin bütün uyarılarına rağmen gereken tedbirler alınmadı.
Büyükelçi Ali Murat Başçeri de dün düzenlediği basın toplantısında “FETÖ ile mücadelede KKTC’de tamamıyla başarıya ulaşamadık” derken, şunu belirtti;
“Terörle mücadele yasası olmaması KKTC’de yapılan çalışmaların akıbeti açısından soru işaretleri yaratıyor”.

Peki, pek çok kez dile getirilmesine rağmen “ terörle mücadele yasası” bugüne kadar neden çıkarılmadı?
Çıkarılamadı, çünkü, KKTC’de FETÖ’nün siyasi yapılanması hala daha çok güçlü.
Ve bu yapı çökertilmedikçe, FETÖ KKTC’de at koşturmaya devam edecek…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.