DOLAR 32,4596 -0.1%
EURO 34,7447 -0.67%
ALTIN 2.436,860,05
BITCOIN 2068477-0,81%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aydın AKKURT  yazdı;  Özersay’a Kapalı Maraş dersi

Aydın AKKURT yazdı; Özersay’a Kapalı Maraş dersi

ABONE OL
26 Haziran 2019 09:14
Aydın AKKURT  yazdı;  Özersay’a Kapalı Maraş dersi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın Kapalı Maraş açılımı tepki çekmeye devam ederken, Özersay’ın Kapalı Maraş ve Vakıflar konusunu bilmediği bir kez daha ortaya çıktı.
Özersay, Kapalı Maraş ve Vakıflar konusunu bilseydi, Rumlara atfen “Kapalı Maraş’ta bulunan malların sahiplerini tespit etmek için envanter çalışması yapacağız” diyerek açıklamada bulunamazdı.
Bu nedenle, Kapalı Maraş’taki malların envanter çalışmalarıyla ilgili olarak Özersay’a ders vermek gerekir. Şöyle ki;
1- Vakıflar İdaresi kadroları tarafından 1996 yılında Gazimağusa Tapu Dairesi ile Vakıflar arşivinde bulunan tapu kayıtları ve vakfiyeler temelinde başlatılan envanter çalışmaları neticesinde Kapalı Maraş’ın tümüyle Vakıflar malı olduğu belgelendi.
2- 2009 yılında KKTC ve Türkiye’den gelen üst düzey uzmanlar Vakıf mallarının tam tespiti için envanter çalışması yaptı. Bu çalışmalar sonrasında kapalı Maraş’ın Vakıf malı olduğu belgeleri ile birlikte bir kez daha tespit edildi.
3- Gazimağusa Kaza Mahkemesi Kapalı Maraş’taki Vakıf mallarının kütüklerini 2002 ve 2005’de tespit kararı aldı. Buna göre de mahkeme Kapalı Maraş’ın Vakfın malı olduğu yönünde karar aldı.
4- Bu kararın yanısıra 2016 yılının Aralık ayında 3 yargıçlı Yüksek İdare Mahkemesi de Gazimağusa Kaza Mahkemesinin Kapalı Maraş’ın Vakıf Malı olduğuna dair kararını onayladı ve tescil etti.
Yukarıda da belirtildiği gibi Kapalı Maraş’taki mallarla ilgili olarak pek çok kez envanter çalışması yapıldı. Bunun yanısıra Kapalı Maraş’ın Vakıf malı olduğuna dair mahkeme kararları da var.
Şimdi, tüm bunlar belgeleri ile birlikte ortada dururken, Özersay’ın Kapalı Maraş’taki malların sahiplerini tespit etmek için envanter çalışması yapmasına ne gerek var?
Yukarı da belirtilen envanter çalışmalarının tümü de KKTC ve Türkiye’deki uzmanlar tarafından yapıldı.
Peki, Özersay kapalı Maraş’taki mallarının sahiplerini belirlemek için envanter çalışmasını kimlerle yapacak ve bunun sonucunda hangi tespitler ortaya çıkacak?
Bu konuda dikkatli ve uyanık olmak gerekir.
Özetle belirtmek gerekirse, Özersay Kapalı Maraş’la ilgili olarak bir yerlere koşuyor. Ama nereye koştuğu nasıl olsa ortaya çıkacak.
İzlemeye devam edeceğiz…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.