DOLAR 32,5078 0.04%
EURO 34,8238 -0.7%
ALTIN 2.439,660,15
BITCOIN 2074965-1,46%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aydın AKKURT yazdı;   Rum’un papağanları

Aydın AKKURT yazdı; Rum’un papağanları

ABONE OL
27 Şubat 2019 08:28
Aydın AKKURT yazdı;   Rum’un papağanları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk halkının eşit ortaklığında kurulan Kıbrıs Cumhuriyeti, Enosis hedefli 1963 Rum saldırıları sonrasında, silah zoruyla gasp edilerek Rum devletine dönüştürüldü.
Evet, bu bir işgaldi, bir devletin silah zoruyla işgaliydi.
Ama ne var ki başta BM olmak üzere emperyalist güçler bu işgale seyirci kaldı. Seyirci kalmanın yanısıra bu işgale destek verdi, silah zoruyla oluşturulan Rum devletini “Kıbrıs Cumhuriyeti” olarak tanınamaya devam ederek, bu işgali meşrulaştırdı.
15 Temmuz 1974 darbesinde Kıbrıs Türk halkının yok edilip, adanın bir Elen adası haline getirilmesine Türkiye seyirci kalamazdı.
Seyirci de kalmadı.
Türkiye, uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan haklarını kullanarak müdahale de bulundu.
Ve, bugüne kadar 1974 Barış Harekatı ile ilgili olarak “Bu hareket işgal hareketidir, Türkiye Kıbrıs’ta işgalcidir” şeklinde Birleşmiş Milletler’de alınmış bir karar yoktur.
Durum böyle olmasına rağmen, Rum tarafı 1974’den bu yana Türkiye’yi ve Türk ordusunu “işgalcilikle” suçlamakta ve Türkiye’nin garantörlüğü ile müdahale hakkının kaldırılmasını ve Türk askerinin Kıbrıs’tan uzaklaştırılmasını istiyor.
Bunu başarabilmek için geçmişten bu yana her yolu ve yöntemi kullanan Rum tarafı, tek yanlı AB üyeliğini elde ettikten sonra, hedefine ulaşabilmek için her türlü mücadeleyi sürdürmektedir.
Bu mücadele de emperyalist güçler de Rum tarafına destek vermekte. Tümünün ortak hedefi ise Türkiye’yi Kıbrıs’tan ve Doğu Akdeniz’den uzaklaştırmak. Ve bu ortak mücadele bugünlerde doruğa tırmanmış durumda.
En üzücü olan ise, içimizdeki bazı çevrelerin Rum tarafı ve emperyalist güçlerle birlikte hareket etmesi. Bunun örneklerini de her gün görüyoruz.
Rum tarafı sürekli olarak Türkiye’ye yönelik çirkin saldırılarda bulunup, “Kıbrıs sorunu işgal sorunudur” derken içimizdeki Rum işbirlikçileri de bunu papağan gibi tekrarlıyor.
Peki, bu açıklamaların peş peşe gelmesi tesadüf mü?
Elbette değil.
Rum tarafı içimizdeki işbirlikçilerinin bu tür açıklamalarını alıp “bakınız Kıbrıs Türkleri de Türkiye’nin işgalci olduğunu söylüyor” deyip, dünyaya servis ediyor.
Peki, bunun adı nedir?
İşbirlikçilik mi, Truva atı mı, yoksa kendini bilmezlik mi?
Buna da siz karar veriniz…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.