DOLAR 32,3779 0.18%
EURO 35,0252 -0.21%
ALTIN 2.324,470,23
BITCOIN 2257774-0,98%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aydın AKKURT yazdı;  Sözcü Burcu’ya sorular

Aydın AKKURT yazdı; Sözcü Burcu’ya sorular

ABONE OL
13 Mart 2019 15:24
Aydın AKKURT yazdı;  Sözcü Burcu’ya sorular
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emperyalist güçlerin dayatması ile 2004 yılının Nisan ayında referanduma sunulan Annan Planı’nın en büyük savunucularından biri şimdiki Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı idi.
O günlerde BDH lideri olan Akıncı, yaptığı açıklamalarda , Kıbrıs Türlerinin “evet” derse “dünya ile bütünleşeceğini” söylüyordu.
Peki, Annan Planı’nın içeriği ne idi?
Özetle belirtmek gerekirse bu plan Türkiye’nin garantörlüğünü kaldırmayı, Türk askerini Kıbrıs’tan uzaklaştırmayı ve KKTC’yi yok etmeyi içeriyordu.
Bu planı Kıbrıs Türklerin, aldatmak ve “evet” dedirtmek için de başta AB olmak üzere emperyalist güçler her sözü verdiler;
“Kıbrıs Türkleri evet derse ambargolar ve izolasyonlar kalkacak, Kıbrıs Türleri açıkta ve soğukta bırakılmayacak, hayır diyecek olan Rum tarafı cezalandırılacak, Türk tarafı ödüllendirilecek, Rum tarafı hayır derse KKTC’nin tanıtılması için girişimler başlatılacaktı.
Akıncı da verilen bu sözleri destekleyici açıklamalarda bulunuyordu.
Başta Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş olmak üzere ulusal güçler ise “verilen sözlere aldanmayın, bu plan KKTC’yi yok etmeyi içeriyor” diyordu.
Sonuçta, Kıbrıs Türkleri “evet” dedi.
Peki ne oldu?
Verilen sözlerin bir teki bile yerine getirilmedi. Bunun yanısıra AB yetkilileri yüzleri kızarmadan Kıbrıs Türklerinin yüzüne bakarak “siz evet demekle devletinizden ve egemenliğinizden vazgeçtiniz” dediler.
Peki, Annan Planı referandumunda “evet” propagandasının başını çeken Akıncı ile diğerleri yaptı?
Referandumunun hemen arkasından “uluslararası toplumu ve AB’yi verdikleri sözleri yerine getirmeye ve imanlardan başlayarak ambargoları kaldırmaya çağırıyorum” diyen Akıncı, bugüne kadar verilip de yerine getirilmeyen sözlerin hesabını sordu mu?
Sormadı.
Annan Planı’na “hayır” diyenler haklı çıkarken, “evet” propagandasının başını çekenler ise “AB ve diğerleri bizi kandırdı” demekle yetindiler.
Ve, aradan yıllar geçtikten sonra geçtiğimiz gün Akıncı adına açıklama yapan sözcüsü Barış Burcu, Annan Planını savunup, federasyona karşı çıkarken ulusal güçlere yönelik ağır suçlamalarda bulunurken, şöyle dedi;
“2004’te Annan Planına hayır diyenler şimdi de aynı şeyi yapıyor. Bunlar o günlerde kapı kapı gezerek, Rumların ekmeğine yağ sürecek şekilde, halkımızın hayır demesi için çalıştı. O dönemde istemedikleri şeyi, şimdi de istemiyorlar”.
Bunları işitince şaşırmamak elde değil.
Bu nedenle Akıncı’nın sözcüsü Burcu’ya sormak gerekir;
Türkiye’nin garantörlüğünün kaldırılmasına, Türk askerini Kıbrıs’tan uzaklaştırılmasına ve KKTC’nin yok edilmesine karşı çıkanlar mı Rum’un ekmeğine yağ sürüyor, yoksa bunlara destek verenler mi?
Ve, sizin gibi “garantiler tabu değildir, garanti sistemi çağdışı kalmıştır” diyenlere ne demeli?

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.