DOLAR 32,3737 0.16%
EURO 34,9798 -0.27%
ALTIN 2.324,370,22
BITCOIN 2272768-0,00%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aydın Akkurt yazdı;  UBP üzerine oyunlar

Aydın Akkurt yazdı; UBP üzerine oyunlar

ABONE OL
27 Haziran 2018 16:31
Aydın Akkurt yazdı;  UBP üzerine oyunlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Geçmişten bu yana ulusal mücadelenin, devlet, egemenlik ve özgürlüğün savunulmasında en güçlü kale olan UBP sürekli ve sistematik olarak saldırı altında.
UBP’ye yönelik saldırılar içeriden ve dışarıdan kaynaklanırken, UBP’yi etkisizleştirebilmek ve çökertebilmek için her yol ve yöntem kullanılıyor.
UBP’ye yönelik saldırılar ise Kıbrıs müzakerelerinin kritik dönemleri ile seçimler öncesi ve sonrasında ve kurultay süreçlerinde yoğunlaşıyor.
Bunları da her dönemde görüyoruz.
Kıbrıs konusunun kritik aşamalarında ve dayatılan çözüm safhalarında, UBP’nin birlik ve beraberlik ve bütünlüğüne yönelik saldırılar yoğunluk kazanırken, UBP’yi hükümetten uzaklaştırmak veya hükümetin dışında bırakabilmek için çeşitli senaryolar gündeme getiriliyor.
Çünkü, çok iyi biliyorlar ki; UBP , devleti ve egemenliği yok edecek, garantileri kaldıracak ve Türk askerini Kıbrıs’tan uzaklaştıracak çözüm şekillerine karşı.
Bu nedenle de, 7 Ocak seçimlerinde UBP birinci parti gelmesine ve en fazla milletvekili çıkarmasına rağmen, “siyasi bir darbe” ile hükümetin dışında bırakıldı. Dayatılan çözüm şeklini kabul edecek “beşi bir yerde hükümeti” kuruldu.
SEÇİMLERDEN ÖNCE
Dikkat edilirse, seçimlerden önce de, UBP’ye yönelik saldırılar büyük yoğunluk kazanır. Buradaki amaç ise UBP’yi yıpratmak, karalamak ve seçmenin gözünden düşürmektir.
Buna yönelik olarak da her türlü, yalan, iftira ve algı operasyonları gündeme getirilir. Para ile satılan alınan sözde gazeteciler ile gazete patronları devreye konulur.
7 Ocak seçimleri öncesinde de yapılan ahlaksızlık ile rezaleti hep birlikte gördük ve yaşadık. Yapılan tüm rezalete ve operasyonlara rağmen UBP’nin başarısını engelleyemediler.
24 Haziran’da yapılan yerel seçimler öncesinde de yaşananları hep birlikte gördük. Bir tarafta parayla yayınlanan uyduruk anketler, diğer tarafta ise her türlü yalan ve iftira.
Ama, yine başaramadılar. UBP, oy oranlarına göre yine birinci parti çıktı.
KURULTAYA DOĞRU
UBP’nin kurultayının yaklaşması ile birlikte, bu kez yeni oyunlar gündeme getirilmeye başlandı. Yerel seçimlerde yaşanan bazı olaylar bahane edilerek, parti içinde huzursuzluk ve kavga çıkarma hedeflenirken, UBP’yi parçalamak için her türlü çirkin operasyon da yürütülüyor.
Ve, parayla kalemini ve onurunu satan gazeteciler ile gazete patronları da yine devrede. Kurultaya yönelik her türlü provokatif haber ve provokasyon yapılırken, bunların bazıları da kendilerini “UBP’li” “ olarak göstermekten geri durmuyor.
Kendilerini “UBP’li” olarak göstermeleri ise bir başka olay. Akıllarınca kendilerini gizleyecekler ve her türlü rezaleti yapacaklar.
Ama, bundan sonra bunları yapmak kolay olmayacak, bunların tümünü de deşifre edeceğiz.
DEMOKRASİ
UBP kurultayında , isteyen herkes parti başkanlığı için aday olabilir. Bu, demokrasinin gereğidir. Kimse de buna karşı çıkamaz.
Ama, UBP’yi parçalamak ve bölmek için kurultayı araç olarak kullanmak isteyenlere de fırsat verilemez.
Hele hele, çirkin dedikodular ve iftiralar üretenlere karşı da seyirci kalınamaz.
Ve, kimse unutmasın ki UBP son kaledir. Bu kale düşerse KKTC de düşer.
Bu nedenle de herkes aklını başına toplasın, kimse ihtiraslarına yenik düşmesin. Kimse , UBP üzerinde oynanan oyunlara alet olmasın…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.