DOLAR 32,4812 0.21%
EURO 34,5580 0.16%
ALTIN 2.473,38-0,38
BITCOIN 2057870-4,89%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aydın AKKURT  yazdı;  Yeni yıla darmadağın giriyoruz

Aydın AKKURT yazdı; Yeni yıla darmadağın giriyoruz

ABONE OL
31 Aralık 2018 10:50
Aydın AKKURT  yazdı;  Yeni yıla darmadağın giriyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk halkına “yeni yıl” denildiğinde “Kanlı Noel” akla gelir. Dünya yeni yılı kutlamaya hazırlanırken, 1963 Aralık ayında başlayan Enosis hedefli, Rum saldırıları öylesine büyük acılar ve travma yarattı ki unutmak mümkün değil.
Her yeni yıl yaklaştığında analar-babalar, eşler kaybettikleri yakınlarına ağlar.
Kolay değil, ateş düştüğü yeri yakar.
Ama, o ateş, kanı, acı ve gözyaşı dolu günlerde, birlik ve dayanışma vardı. Egemen olan düşünce “birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için”di.
Bu düşüncenin yarattığı direniş ile bugünlere ulaşıldı.
Ama, şimdi öyle mi?
Değil. Şimdilerde “gemiyi kurtaran kaptan” ve “her koyun kendi bacağından asılır” düşüncesi hakim oldu. Bu şekilde de toplum olmaktan uzaklaştık, her birey kendi başının derdine düştü.
Görüyoruz ve üzülüyoruz;
Sel felaketinde dört can kaybedilirken, bu acı toplumun büyük çoğunluğunun umurunda bile değil. “Benim çocuğuma bir şey olmadı ya” diyerek avunanlar bile var. İki -üç gün söylenenler söylendi ve unutuldu. Ama , o büyük acı analar ile babaların yüreğini yaşam boyunca yakmaya devam edecek.
Peki ya CAS çalışanları?. Ekmekleri için direniyor. Ama kimin umurunda? Onlar soğukta direnirken, çoğunluk “yeni yılı nerede kutlayacağız” telaşında.
Asgari ücretle çalışanlar açık sınırının altında yaşarken, 13. Maaşlarla birlikte 30-40 bin TL’nin girdiği evler var.
Bir tarafta acı, yokluk ve yoksulluk, diğer tarafta ise bolluk. Kimse kimsenin gözünün yaşına bile bakmıyor.
Ve, işte bu nedenlerle biz, toplum olma özelliklerimizi yitirdik, darmadağın olduk ve öyle bir diz çöktük veya çöktürüldük ki ayağa kalkmamız mümkün değil.
Devlet, devlet olmaktan çıktı. Ne otoritesi kaldı, ne yaptırım gücü, ne de halkı koruması. Bütün sektörlerin durumu da ortada. Tümü de iflas batağında çırpınıyor.
Bunların yarattığı dağınıklık, bencillik ve moral çöküntüsü her yere egemen oldu. Bu da “benden sonrası tufan” düşüncesini daha da güçlendirdi.
Geçim ve ekmek derdine düşürülen halkın Kıbrıs konusu bile umurunda değil. “Ne olursa olsun, bana ne” diyenler her geçen gün çoğalmakta.
İşte bu da sonumuzu getirecek.
Ve, her şeye rağmen yarın yeni bir yıl. Bu yeni yılda da neler olacağı ve yaşanacağı şimdiden belli.
Ama yine de umutlu olmakta yarar var.
Bu duygularla yeni yılınız kutlu olsun.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.