DOLAR 32,5677 0.15%
EURO 34,7040 0.1%
ALTIN 2.412,82-0,80
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aydın AKKURT;  Yeni hükümet bir an önce kurulmalı

Aydın AKKURT; Yeni hükümet bir an önce kurulmalı

ABONE OL
16 Mayıs 2019 07:25
Aydın AKKURT;  Yeni hükümet bir an önce kurulmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hükümeti kurma görevini alan UBP Genel Başkanı Ersin Tatar, hükümeti bir an önce kurabilmek için Meclis’te temsil edilen siyasi partileri ziyaret etti ve görüşmeler yaptı.
Bu görüşmeler sonrasında yeni hükümet oluşumu için adımlar atılacak ve gereken yapılacak. Çok büyük bir olasılıkla da yeni hükümet modeli UBPO-HP koalisyonu şeklinde olacak. Erken seçim ise çok küçük bir olasılık. Bu küçük olasılık gerçekleşirse de ülke yeni yıkımların eşiğine gelecek, erken seçime kadar olan süre içerisinde ekonomik ve sosyal sorunlar daha da ağırlaşacak ve içinde çıkılamaz hale gelecek.
Bunun vebalini de erken seçime neden olanlar ödeyecek. Bunun vebali de sandıkta kalmak olacak.
Dileğimiz, bu küçük olasılığın gerçekleşmemesi ve yeni hükümetin bir an önce kurulması.
Bunları belirttikten sonra, erken seçimi zorlamak için yapılan faaliyetlere kısaca göz atalım. Her şeyden önce bu faaliyetler provokasyon ile ajitasyonlara dayanıyor. Bazı çevreler geçmişte, o günlerin koşullarında yaşanan gelişmeleri ve açıklamaları UBP-HP koalisyon hükümetinin oluşumunu engellemek için araç olarak kullanıyor. UBP ve HP tabanlarını provoke etmek için de her türlü algı operasyonları yürütülüyor.
Bu arada “bakanlık kavgaları” da gündeme getirilmek isteniyor.
Pek çok sözde yayın organı ile internet sitelerinde, belli bir hedef yönelik olarak asparagas haberler ile kimlerin bakan olup olmayacağı yayınlanıyor.
Bunları görünce de şaşırmamak elde değil.
***
Yeni hükümetin oluşumunu engellemek için her türlü yol ve yöntem kullanılırken, Doğu Akdeniz’de çok büyük bir gerginlik yaşanıyor. AB ve ABD destekli Rum-Yunan ikilisi azgınlaştıkça azgınlaşıyor.
Muhtemel bir çatışma da her an gündeme gelebilir.
Yani içerimiz ve dışarımız adeta yangın yeri.
İşte, böylesine bir ortam içerisinde, ekonomik ve sosyal sıkıntıların yanısıra Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmeleri de dikkate almak zorundayız.
Yarın, ne olacağı belli değil.
Bu nedenle de hazırlıklı olmak zorundayız.
Bunun da başında yeni hükümeti bir an önce oluşturmak gelir.
Ve, inanınız ki kaybedecek bir günümüz dahi yok.
Tabii ki anlayana…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.