DOLAR 32,3530 0.25%
EURO 34,9691 -0.46%
ALTIN 2.310,051,45
BITCOIN 22883873,00%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Aydın;   “Kıbrıs milli davamızdır”

Aydın; “Kıbrıs milli davamızdır”

ABONE OL
14 Kasım 2017 22:54
Aydın;   “Kıbrıs milli davamızdır”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başbakan Hüseyin Özgürgün 15 Kasım kutlamaları dolayısıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni (TBMM) temsilen KKTC’de bulunan TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın’ı kabul etti.
Başbakanlıkta 12.30’da gerçekleşen kabulde Başbakanlık Müsteşarı Metin Beyoğlu da hazır bulundu.
AYDIN
TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın yaptığı konuşmada, hem Kıbrıslı Türkler hem de TC için anlamlı bir günde Adada bulunmaktan mutluluk duyduğunu, çok zor zamanlardan geçilerek bugünlere gelindiğini ifade etti.
Aydın, KKTC ile TC’nin birlikte çalışarak ve hareket ederek daha iyi neticelere varacağını, TC’nin Kıbrıs davasını kendi milli davası olarak gördüğünü belirtti.
Özgürlük, güvenlik ve eşitlik temelinde bir çözümle KKTC’nin çok daha görkemli noktalara gelmesi için çalışacaklarını söyleyen Aydın, KKTC’nin çoğulcu demokratik yapısıyla göz doldurduğunu ve dünyada da hak ettiği noktaya gelebilmesi için Türkiye’nin elinden gelen desteği vereceğini belirtti.
Aydın, dünyanın Kıbrıs Türküne çifte standart uygulamayı bırakmayıp Rum tarafına baskı uygulayamadığını da anlatarak, Türk tarafının çözümden yana çaba göstermeye devam edeceğini fakat bunu Kıbrıs Türk halkının haklarını ziyan etmeden yapacağının altını çizdi.
Aydın Kıbrıslı Türklerin uluslararası kuruluşlarda daha çok temsil edilebilmesi için de elden gelen çabanın TC tarafından gösterileceğini ekledi.
ÖZGÜRGÜN
Başbakan Özgürgün de başta TBMM Başkanı olmak üzere tüm meclis üyelerine en iyi dileklerini yolladığını belirterek, Kıbrıs Türkünün Anadolu halkıyla müşterek verdiği mücadele ile birlikte cumhuriyetin 34. yılına ulaştığını kaydetti.
Özgürgün, Kıbrıs Türk halkının Adadaki varoluş mücadelesinin geride önemli dönüm noktaları bıraktığının altını çizerek, 1974 Mutlu Barış Harekâtı’nın da bunlardan biri olduğunu, mali-ekonomik mücadeleninse halen sürdüğünü ifade etti.
TC’den KKTC’ye gelen suyun başka bir dönüm noktasını daha oluşturduğunu söyleyen Özgürgün, TC’nin bu konudaki kararlı tavrının barış suyunu Adaya ulaştırdığını ve Adanın kaderinin değiştiğini, ilerleyen dönemlerde Rum tarafının da bu suyun nimetlerinden faydalanacağı günlerin geleceğini bildirdi.
Başbakan Özgürgün Kıbrıs’ta çözüm istemeyen tarafın Rum tarafı olduğunun anlaşıldığını, Meclis, hükümet ve TC’nin çözüm iradesinin karşılık bulmadığını kaydederek, KKTC’nin kendi ayakları üzerinde duran yapısıyla, Rum tarafıyla iki devletli ve komşuluk ilişkileri seviyesinde karşılıklı ilişki kuracağını söyledi.
“TC ile bundan sonraki merhaleleri de birlikte yürüteceğiz” diyen Özgürgün, bu önemli günde TC’nin varlığını Kıbrıs Türkünün yanında hissetmenin önemli olduğunu sözlerine ekledi.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.