DOLAR 32,5010 0.26%
EURO 34,6427 0.41%
ALTIN 2.478,62-0,17
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ayvasıl Şehitleri anıldı

Ayvasıl Şehitleri anıldı

ABONE OL
22 Aralık 2022 15:13
Ayvasıl Şehitleri anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ayvasıl köyünde Rumlar tarafından katledilen 21 Kıbrıslı Türk, Tekke Bahçesinde düzenlenen törenle anıldı.

Çelenklerin şehitliğe sunulması ile başlayan tören saygı duruşu, saygı atışı ve istiklal marşı ile bayrakların gönlere çekilmesi ile devam etti.

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ülkede çok acılar çekildiğini, şehitler verildiğini, büyük bedeller ödendiğini, bu acıların hiçbir zaman unutulmayacağını vurguladı.

Tatar “Kıbrıs Türk halkını bu adadan yok etmek için yapılan acımasız saldırılar, soykırımlar, insan haklarına aykırı muameleler ve ambargolarla bu devleti yüceltmek, devletimizin egemenliğinde halkımızı geleceğe taşımak için büyük bir mücadele içindeyiz. Bu yüzden bizim ihtiyacımız birlik ve beraberliktir. Bizim ihtiyacımız anavatan Türkiye’nin de desteği ile bu devleti dünyaya tanıtmaktır. Şehitlerin bizlerden beklentisi bu devlete sahip çıkmaktır” diye konuştu.

Ülkedeki en önemli zenginliğin barışın devamı olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı, “Taşkent’ten sonra, Ayvasıl, Muratağa, Sandallar ve Atlılar’dan sonra hala daha bu faili bilinmelerine rağmen yargıya intikal ettirilmemelerine rağmen mücadelelerimizi bu acılarımızla devam ettirmekteyiz” dedi.

“Şehit ailelerinin acıları bizlerin de acılarıdır” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, “Şehitlerimize sahip çıkarken bizlerin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Kısır bir takım kısa günün karına siyasi söylemlerden uzak durmak lazım. Özellikle böyle bir seçim arifesinde” dedi.

KKTC’nin Anavatan Türkiye’nin destekleri ile Türk Devletler Topluluğuna anayasal adı ile gözlemci statüsünde kabul edildiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, bunun önemli bir gelişme olduğunu söyledi.

Tatar “Doğu Akdeniz’de şu anda bir devletin sahibi isek ve o devletin adı KKTC ise işte bütün bunlar ödenen bedellere karşılık bizlerin başarısıdır” dedi.

Barışın devamı için Kıbrıs’ta bir anlaşma istediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, “Anlaşmanın sürdürülebilir olabilmesi için egemenliğin kabul edilmesi vazgeçilmezimizdir. Elbette egemen eşitlik, elbette Türkiye’nin garantörlüğü , elbette Türk askerinin buradaki caydırıcı bir güç olarak varlığı vazgeçilmez taleplerimiz arasındadır” şeklinde konuştu.

Bu arada tören devam ederken Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği yetkilileri ağızlarına bant koyarak, törende konuşma yapmalarına izin verilmemesini protesto etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.