DOLAR 32,5646 0.21%
EURO 35,3199 0.64%
ALTIN 2.487,190,13
BITCOIN 20681103,84%
Lefkoşa
°

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Baf Direnişi ve direnişte şehit düşenler anıldı

Baf Direnişi ve direnişte şehit düşenler anıldı

ABONE OL
09 Mart 2022 12:08
Baf Direnişi ve direnişte şehit düşenler anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Baf Direnişi’nin 58’inci yıldönümü ve bu direnişte şehit düşenler, bugün Güzelyurt’ta düzenlenen törenle anıldı.

 

Güzelyurt’taki Baf Şehitliği’nde gerçekleştirilen törene, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Faiz Sucuoğlu, üst düzey askeri yetkililer, bazı bakan ve milletvekilleri, kurum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar törende yaptığı konuşmasında, böylesi günlerde uluslararası camiaya, Türkiye garantörlüğü ve Türk askerinin mevcudiyetinin, Kıbrıs Türk halkının can ve mal güvenliği ile adada barış ve huzurun devamı için ne kadar önemli olduğunun hatırlatılmasında fayda olduğuna da dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Tatar, “özgürlük ve bağımsızlığımızdan, hürriyetimizden taviz vermemek için bile bile ölüme gidenler sayesinde bugün bu devletin sahibiyiz” dedi.

 

Tatar, Ukrayna meselesini istismar etmek suretiyle Türkiye’ye farklı benzetmeler yapanlara ve başta Rum Lider Anastasiadis’e cevabını verdiklerini kaydederek, ‘ Türkiye Cumhuriyeti burada uluslararası anlaşmalara bağlı olarak varlığını sürdürmektedir, Türk halkının garantör ülkesidir, anavatandır. Ve bu bölgenin, Doğu Akdeniz’in en büyük en güçlü ülkesidir ’diye konuştu.BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.