DOLAR 32,3783 0.16%
EURO 34,9945 -0.29%
ALTIN 2.324,210,22
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Bağımlılık ve Teknoloji Bağımlılığı” Semineri düzenlendi

“Bağımlılık ve Teknoloji Bağımlılığı” Semineri düzenlendi

ABONE OL
25 Mayıs 2023 19:16
“Bağımlılık ve Teknoloji Bağımlılığı” Semineri düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile Memur-Sen işbirliğinde “Bağımlılık ve Teknoloji Bağımlılığı” Semineri düzenlendi.

Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’inde düzenlenen seminer yoğun katılımla gerçekleşti.

Seminerin açılışında konuşan Memur-Sen Başkanı Akın Manga,dünyada olduğu gibi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ind de teknoloji ve uyuşturucu bağımlılığının büyük bir sorun olduğuna dikkat çekti.
Teknolojinin doğru zamanda kullanılmasının faydaları olduğunu belirten Manga, “teknolojinin bizleri esir duruma düşürmesine izin vermemeliyiz” dedi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de uyuşturucu kullanımının çok küçük yaşlara kadar düştüğünü kayderek bu soruna karşı ciddi mücadeler verilmesi gerektiğini söyledi.

Okullara, polise ve özellikle de aillelere büyük görevler düştüğünü vurgulayan Töre, çocukları sosyal, kültürel, sportif etkinliklere alıştırmanın önemine işaret etti.

Törenin konuşmasının ardından Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Teyfide Tecel Hatipoğlu sunumunu gerçekleştirdi.
Hatipoğlu konuşmasında hem komisyonun çalışmalarını anlattı hem de bağımlılıkla mücadelede yapılması gerekenleri paylaştı.

Seminerin ardından konuşan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da alınan tüm tedbirlerle rağmen dünyada uyuşturucu sorunun giderek arttığını kaydetti.
Tatar, bağımlılık iletinin gittikçe arttığını belirterek büyük bir tehlike ile karşı karşıya olunduğunu söyledi.

Tatar, “Bu kötülüğü bize ulaştırmaya devam edenler büyük bir insanlık suçu işlemektedirler. Bu ticareti yapanların dünyada yeri yoktur” dedi.

Teknoloj bağımlılığına da değinen Tatar, bağlımlıkların hayatları teslim almaması için kişinin kendine de önemli görevler düştüğünü söyledi.

Esas sorumlulukları unutmayarak sosyal olmanın önemini vurgulayan Tatar, “çağdaş gelenkeleri örf ve adetlerimizi korumamız lazım ki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni hak ettiği noktaya taşıyabilelim” dedi.

Tatar, Uluslarası toplantılar dahil her yerde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bir devlet olduğunu, yasları olduğunu anlattığını da kaydetti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.