DOLAR 32,5978 0.33%
EURO 35,0243 0.13%
ALTIN 2.451,290,63
BITCOIN 20957490,10%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bağımsızlık İttifakı;    Akıncı hemen istifa etmeli

Bağımsızlık İttifakı; Akıncı hemen istifa etmeli

ABONE OL
28 Kasım 2019 15:23
Bağımsızlık İttifakı;    Akıncı hemen istifa etmeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Otuz üç sivil toplum örgütü adına açıklamada bulunan Bağımsızlık İttifakı, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya “istifa et” çağrısında bulundu. Yapılan açıklamada şöyle denildi;
“BM’in Kıbrıs’ta Rumların yaratmış olduğu mevcut statüko ve görüşmeler sürecinde izlenen adaletsiz politikaları ile yapmakta olduğu haksızlıklar Berlin 3’lü görüşmesi ile ayyuka çıkmıştır.
BM Özel temsilcisi Jane Holl Lute tarafından sonuç alınamayacağı tespit ve teyit edilmesine rağmen BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Berlin’de 3’lü görüşme organize etmekle görev suiistimalinde bulunmuştur.
İttifakımızın Akıncı’yı kurtarma operasyonu olarak değerlendirdiği Berlin 3’lü toplantısı maalesef fare bile doğurmamıştır.
Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde resmen Kıbrıs Türk Halkının iradesine müdahale edilmesine çanak tutan BM amaç ve ruhuna aykırı etik olmayan bu davranışından dolayı İttifakımız BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’i şiddetle protesto etmekte ve istifaya davet etmektedir.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Crans Montana sonrası uzlaşmazlığı tescil edilen Rum tarafının tavrında bugüne kadar herhangi bir olumlu gelişme olmadığı halde özellikle Ansastasiades’in ‘Berlin için boşuna harcama’ yapılacağını açıklamasına rağmen siyasal çıkarlarını Kıbrıs Türk Halkının davasının üzerinde tutarak bu toplantıya katılması başkanlık seçimlerinde prim kazanma amacına yönelik fevri bir davranıştır.
Kıbrıs Türk Halkının hak ve çıkarlarını tehlikeye atma pahasına siyasal çıkarlarına Rum ve BM de alet edecek kadar ileri gidebilen Cumhurbaşkanı Akıncı’yı Kıbrıs Türk Halkının moral ve umutları üzerinde yaratmış olduğu ciddi tahribat ve güvensizlik ortamında bu aşmadan sonra federatif bir çözüme de olanak olamayacağını dikkate alarak İttifakımız istifaya davet etmektedir.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.