DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2082795-1,52%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bağımsızlık Yolu;  Rum Yönetimi’nin şoven anlayışı değişmedi

Bağımsızlık Yolu; Rum Yönetimi’nin şoven anlayışı değişmedi

ABONE OL
12 Ağustos 2022 12:06
Bağımsızlık Yolu;  Rum Yönetimi’nin şoven anlayışı değişmedi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Bağımsızlık Yolu, IGCSE programı Türkçe dalında dünya birincisi olan Berilsu Meral’in ödülünü almasını ‘Türkiye kökenli’ olduğu gerekçesiyle engellemesi nedeniyle Rum Yönetimi’ni protesto etti.
Bağımsızlık Yolu, önceki gün Lokmacı Sınır Kapısı’nda, Türkçe ve İngilizce okunan bir açıklama yaptı.
Türkçesini Bağımsızlık Yolu Örgütlenme Sekreteri Mustafa Keleşzade okurken, İngilizcesini Bağımsızlık Yolu Dış İlişkiler Sekreter Yardımcısı Cemre İpçiler okudu.
Bağımsızlık Yolu’ndan verilen bilgiye göre, açıklamada, Rum Yönetimi makamlarına yönelik olarak “Yere batsın milliyetçiliğiniz, çocukları ağlatan kirli siyasetiniz” denildi.
Açıklamada özetle şu ifadeler yer aldı:
“Rum Yönetimi bundan 2 yıl önce de, 23 Nisan törenlerine katılmak üzere Larnaka üzerinden Kıbrıs’a gelen Sırbistan heyetindeki çocukları adaya almayarak pek çok çocuğun göz yaşlarına sebep olmuştu. Bağımsızlık Yolu olarak, Kıbrıs’ın güneyinden Worker’s Democracy ile birlikte Rum İçişleri Bakanlığı önüne giderek bu tutumu protesto etmiştik.
Şimdi aradan geçen 2 yılın ardından ırkçılık ve milliyetçilikten bir adım ileriye gidemeyen Rum Yönetiminin şoven anlayışını bir kez daha buradan protesto ediyoruz.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.