DOLAR 32,6019 0.39%
EURO 34,8214 0.24%
ALTIN 2.491,970,31
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bağlıköy Direnişi ve Şehitleri anıldı

Bağlıköy Direnişi ve Şehitleri anıldı

ABONE OL
13 Mart 2022 13:24
Bağlıköy Direnişi ve Şehitleri anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bağlıköy Direnişi’nin 57. yıldönümü ve bu direnişte şehit düşenler anıldı.

Cumhurbaşkanı Vekili,  Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre törende yaptığı konuşmada,  Kıbrıs Türkü halkının  her koşulda anavatan Türkiye ile bir ve beraber olduğunu belirterek,  “KKTC’yi yaşatmak için direneceğiz, devletimizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Bağlıköy Direnişi’nin 57. yıldönümü ve direnişte şehit düşenler, Bağlıköy Şehitliği’nde düzenlenen törenle anıldı.

Törende, şehitlik anıtına çelenk konuldu, ardından saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Törende daha sonra şehitlik özel defteri imzalandı.

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise  Bağlıköy Şehitleri Tertip Komitesi Başkanı Taner Kerimoğlu yaptı.

Kerimoğlu, milli mücadele yıllarında Bağlıköy’de şanlı bir direniş sergilendiğini belirterek,  bu adada özgürce yaşayabilmeyi şehitlere borçlu  olduğumuzu ve şehitlerin asla unutulmayacağını söyledi.

Tören, şiirler okunmasıyla devam etti.

Cumhurbaşkan Vekili,  Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de yaptığı konuşmada şehitlerin sayesinde KKTC’de  özgürlük ve güven içerisinde yaşandığına işaret etti.

Töre, “Şehitler sayesinde bu topraklar vatan yapıldı  ve onların emaneti değerleri koruyup bu topraklarda bayrağımızı dalgalandırmaya devam edeceğiz” dedi.

Kıbrıs Türkü halkının  her koşulda anavatan Türkiye ile bir ve beraber olduğunu da belirten Zorlu Töre,  “KKTC devleti sonlandırılısın, garantiler sulandırılsın ve Türk askeri adadan çekilsin diye oyunlar oynanıyor. ‘KKTC’yi yaşatmak için direneceğiz, devletimizden vazgeçmeyeceğiz, garantilerden taviz vermeyeceğiz’diye konuştu.

Tören, şehit kabirlerine çiçek bırakılmasının ardından sona erdi.BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.