DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20778373,15%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Atun, Dünya Helal Zirvesi ve İİT Helal Expo’ya katıldı

Bakan Atun, Dünya Helal Zirvesi ve İİT Helal Expo’ya katıldı

ABONE OL
25 Kasım 2021 17:21
Bakan Atun, Dünya Helal Zirvesi ve İİT Helal Expo’ya katıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, İstanbul’da düzenlenen 7’inci Dünya Helal Zirvesi ve 8’inci İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Expo’ya katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşan Bakan Atun, Müslüman ülkelere işbirliği çağrısı yaparak “İslam ülkeleri ile daha güçlü, daha kalıcı ve daha sürdürülebilir sosyal, ekonomik ve ticari bağlar kurmak istiyoruz” dedi.

Büyüklüğü 7 trilyon dolara ulaşan helal ekonomisinin paydaşları, 7. Dünya Helal Zirvesi ve 8. İslam İşbirliği Teşkilatı Helal Expo’da bir araya geldi.

Açılışına, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun’un da katıldığı organizasyon, bu yıl “Yeni Çağın Yeni Normalleri: Helal Üretim ve Tüketimin Vazgeçilmezliği” temasıyla İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor.

Etkinliğin açılışında konuşan Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin İslam ülkeleriyle ticaret yapmaya özen gösterdiğini belirterek, “Katılımcı İslam ülkeleri ile daha güçlü, daha kalıcı ve daha sürdürülebilir sosyal, ekonomik ve ticari bağlar kurmak istiyoruz.” dedi.

KKTC’de en güçlü sektörlerin sırasıyla turizm, eğitim ve tarım olduğunu anlatan Atun, şu anda sağlık ve sanayi sektörlerinin güçlendiğini kaydetti.

Atun, “Gelişen ve geleceğe aydınlıkla bakan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti; her türlü teşvikle ve destekle sizlere gereken kolaylığı sunmak arzusunda ve kararlılığındadır.” ifadesini kullandı.

Dünyanın en büyük “helal organizasyonu” olarak kabul edilen etkinlik, helal belgeli ticaret hacminin artırılması, yeni pazarlara ulaşım sağlanması ve sektörel gelişmelerin yakından takip edilmesi amacıyla düzenleniyor.

Fuar, başta gıda olmak üzere kozmetik, finans ve turizm gibi alanlardan birçok sektör temsilcisini bir araya getiriyor. Ayrıca, lojistik, yayıncılık, ambalaj, eğitim gibi farklı sektörlerden de kuruluşlar da yer alıyor.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.