DOLAR 32,5951 0.34%
EURO 34,7918 0.13%
ALTIN 2.504,930,84
BITCOIN 2073002-0,10%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Çavuşoğlu, sendikaların grevleri konusunda açıklamalarda bulundu

Bakan Çavuşoğlu, sendikaların grevleri konusunda açıklamalarda bulundu

ABONE OL
17 Mayıs 2023 19:30
Bakan Çavuşoğlu, sendikaların grevleri konusunda açıklamalarda bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, BRT’de yayınlanan 17. Saat programına katılarak önemli açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu Öğretmenler Değişiklik Yasası’nın 10 aydır gündemde olduğunu belirterek, yasa tasarısının özünde Atatürk Öğretmen Akademisi’nin kapatılması ve öğretmenleri itibarsızlaştırmanın olmadığını söyledi.

“Sendikaların yaptıkları açıklamalarda bu maddeye bu gerekçeden dolayı karşıyız dediklerini duymadığını belirten Bakan Çavuşoğlu, sendikaların hangi nelere karşı olduklarını söylemesi gerektiğini belirtti.

Düzenleme ile hizmetiçi kursları zorunlu hale getirdiklerini kaydeden Çavuşoğlu, öğretmenlerin bu kurslara katılmadığına belirtti.

Yasa ile Atatürk Öğretmen Akademisi’nin ismini düzenlediklerini, Sendika’nın A- B öğretmen düzenlenmesi ile ilgili maddeye karşı olduğunu o maddenin de yasadan kaldırıldığını belirten Çavuşoğlu, sendikanın ayrıca 36 ay geçici öğretmenlik yapmasının ardından Öğretmen kadrosuna atanmak için sınava girme hakkına da karşı olduğunu söyledi.

Çavuşoğlu “36 ayı tamamlayanların geçici öğretmenlikten kadroya atanmasını maddesini de ortadan kaldırdık. Geçici öğretmenlerin haklarını baki tutmak açısından da ülkedeki ihtiyacı da düşündüğümüzde 2023 yılından itibaren bu devre dışı kalacak” dedi. (07.00)

Okul öncesi öğretmeni ile sınıf Öğretmeninin ders saatini eşitlediklerini belirten Çavuşoğlu, öğretmenlerin yasada bulunan ders yükümlülüklerini bir tamam yerine getirmeleri için düzenleme yaptıkalarını da belirtti.

Her öğretmenin ders yükümlüğünün yüzde 25ine kadar ihtiyaç olması halinde derse girmesi için düzenlme yaptıklarını da belirten Çavuşoğlu, Devletin hiç kimsei angarya çalıştıramayacağını da belirterek sendikanın devlet olmadığını kaydetti.

Bakan Çavuşoğlu bir soru üzerine Öğretmenler Değişiklik yasası apılrıken sendikalar ile de görüş alışverişinde bulunduğunu belirterek “ hiç kimse Devlete karşı kafa tutumamlı” dedi.
Sendikaların herhün bakanlıkta uzmalar daire müdürleri ile görüşme halinde olduğunu belirten Çavuşoğlu “ sendikaların biz istemezsek olmaz şeklind ebir tavrı vardır bu şekilde kaybettiğimiz zamanı telafi edemeyiz” dedi.

Özel okul fiyatları ile ilgili de Bakan Çavuşoğlu, özel okulların fiyatlarını belirlemeden ziyade devletin görevinin kişileri özel okullara ihtiyaç duymamalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Kendilerinin görevinin okulların standarlarını yükseltmek olduğunu belirten Çavuşoğlu, tam gün eğitime 2023-2024 öğretim yıllarında hafta iki gün tam gün eğitime geçlileceğini belirterek en geç üç yıl içerisinde tam gün eğitime geçileceğini söyledi.

Özel okulların ücretlerini asla benimsemediğini de vurgulayan Çavuşoğlu, özel okulların fiyatlarına müdahale edemeyeceğini belirterek Tam gün eğitime geçileceği için yeni öğretmene ihtiyacı duyulacağını belirten Çavuşoğlu, bu yıl 332 öğretmen istihdam edildiğini belirtti.

Kendilerinin görevinin insanları özel okullara muhtaç etmemk olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, aillerin çocukları öğleden sonra çocukları etütlerei özel derslere gönderdiğini belirterek bu derslerin bir kısmını ikinci iş yasağına rağmen okullardaki öğretmenlerin yaptığını kaydetti.

Devlet olarak çocukları eğitme noktasınd apaydaşları ile birlikte başarılı olduklarını söyleyen Çavuşoğlu, biz öğretmenlerimizi, halıkımızı, öğrencilerimizi seviyoruz ama herkes üzerine düşeni yapacak” dedi.

Özel okullardan devlet okullarına geçecek öğrenciler ile ilgili soru üzerine Çavuşoğlu, İlk öğretimde Girne’de büyük sıkıntı olduğunu kaydederek, “beklenin üzerinde özel okullardan süpriz bir sayı ile öğrenci gelecekse prepaprik sınıfları geliştireceğiz, çok kalabalık sınıf bırakmayacağız” dedi.

Eylemlerde Ataürk Öğretmen Akademisi’ni kapattırmayacağız dendiğini belirten Çavuşoğlu, Akademinin yaşatılmasının enbüyük güvencesinin kendileri olduğunu söyledi.

Akademisin güçlenmesini, rakabet edebilir noktaya gelmesini istediğini Çavuşoğlu Akademiyi geliştirmek büyütmek istediğini belirtti.

BRT

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.