DOLAR 32,3377 0.04%
EURO 34,9522 -0.39%
ALTIN 2.319,441,86
BITCOIN 22877972,81%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Çavuşoğlu temaslarını BRT’ye değerlendirdi

Bakan Çavuşoğlu temaslarını BRT’ye değerlendirdi

ABONE OL
27 Temmuz 2022 13:28
Bakan Çavuşoğlu temaslarını BRT’ye değerlendirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Ankara temaslarını BRT’de katıldığı ‘Haber Kritik’ programında değerlendirdi.

 

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Ankara’da YÖK, ÖSYM ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nda temas ve incelemelerde bulunduğunu anımsattı.

Çavuşoğlu, görüşmelerinde üniversitelerin geleceği ile ilgili hedefler ve prensiplerin ortaya konulduğunu belirtti.

 

Çavuşoğlu, “işbirliğini geliştirme, TC Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK, YÖDAK ilişkilerini kurumsallaştırma ve daha üst seviyeye çekip sorunları daha hızlı çözme noktasında vardığımız mutabakat yakın gelecekte meyvelerini vereceğinden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

 

KKTC öğrencilerinin GCE, A-Level sonuçlarına göre yaşadıkları veya yaşayacakları sorunların da masaya yatırıldığını belirten Çavuşoğlu, bu sorunların nasıl çözümleneceğinin kararlaştırıldığını kaydetti.
Çavuşoğlu, bazı tüzükler hazırlayarak bunları sağlıklı bir zemin ve kalıcı bir uygulama şakline dönüştürüleceğini kaydetti.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’na yaptığı ziyarette ise Bakan Çavuşoğlu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından verilen 30 bursun artırılmasını talep ettiklerini söyledi.

Master ve doktora yapma noktasında mutabakat sağlandığını kaydeden Çavuşoğlu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın bu konuda da burs vereceğini, hızlı bir şekilde tüzük çalışması yapılacağını ve önümüzdeki günlerde hayata geçeceğini anlattı.

 

 

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.