DOLAR 32,3317 0.25%
EURO 35,0399 -0.26%
ALTIN 2.279,630,10
BITCOIN 22849361,61%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Öztürkler:Erenköy Direnişi, Kıbrıs Türkü’nün cesaret, dirayet ve fedakârlığının sembolüdür
  • Kıbrıs Volkan
  • Güncel
  • Bakan Öztürkler:Erenköy Direnişi, Kıbrıs Türkü’nün cesaret, dirayet ve fedakârlığının sembolüdür

Bakan Öztürkler:Erenköy Direnişi, Kıbrıs Türkü’nün cesaret, dirayet ve fedakârlığının sembolüdür

ABONE OL
08 Ağustos 2022 13:01
Bakan Öztürkler:Erenköy Direnişi, Kıbrıs Türkü’nün cesaret, dirayet ve fedakârlığının sembolüdür
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, Erenköy Direnişi’nin, Kıbrıs Türkü’nün, cesaret, dirayet ve fedakârlığının sembolü olduğunu kaydetti.

Bakan Öztürkler, Erenköy Direnişi’nin 58. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Öztürkler, Kıbrıs Türk halkının kendi yurdunda, özgürce ve güven içinde yaşaması uğruna, hiç düşünmeden öğrenimlerini yarıda bırakıp Akdeniz’in sularını aşan 537 üniversite öğrencisinin, bir avuç köylüsünün, az sayıda mücahidi ile Erenköy’de 58 yıl önce emsaline az rastlanan bir destan yazdığını vurguladı.
Öztürkler, “5 Ağustos 1964 tarihinde ağır silahlar, zırhlı araçlar, hücumbotlar ve toplarla donatılmış 17 bin kişilik Yunan Kuvvetlerinin Erenköy’e başlattıkları orantısız taarruza karşı, yüreklerini ortaya koyan sayıca az fakat özgürlüğüne düşkün büyük bir milletin ruhu ile direnmişler, fedakârlıkları ve cesaretleri sayesinde bizleri özgür kılmışlardır” ifadelerini kullandı.

Ziya Öztürkler, gençliklerinin baharında, sevdalılarını, ailelerini, eğitimlerini geride bırakarak, tereddütsüz vatan savunması için cepheye koşan üniversite genci, bir avuç köylü ve mücahitten oluşan Erenköy kahramanlarının fedakârlık, cesaret ve kararlılıkları sayesinde bugün, güven içinde özgürce yaşanan bir devlete sahip olunduğunun altını çizdi.

-“Mücadele ve birlik ruhunu unutmamalıyız”

“Varoluş mücadelemizin en önemli dönüm noktalarından biri olan Erenköy Direnişi, Kıbrıs Türkü’nün cesaret, dirayet ve fedakârlığının sembolüdür” diyen Bakan Öztürkler, şöyle devam etti:
“Erenköy Direnişi’nin bizlere bıraktığı mirası iyi anlamalıyız. Bu cephede verilen mücadeleden, kas gücünden çok daha güçlü bir mirastır. Bu miras, Erenköy ruhunun oluşmasını sağlayan Kıbrıs Türkü’nün karakterini yansıtan değerlerin tümüdür. Bugün, 8 Ağustos 1964 tarihinde son nefesine, son mermisine kadar ülkesi, gelecek nesiller için canlarını feda etmeye hazır, kararlı insanların kahramanlıklarını anarken, onların bizlere bıraktıkları mücadele ve birlik ruhunu da unutmamalıyız.”
Erenköy Direnişi’nin ruhunun, sadece cephede verilen silahlı mücadele ve kahramanlıklarla sınırlı olmadığını ifade eden Öztürkler, şunları kaydetti:
“Erenköy ruhu esas gücünü, farklı siyasi görüşlerden birçok insanın konu hürriyet ve vatan savunması olunca hiç düşünmeden bir araya gelebildikleri, Kıbrıs Türkü’nün karakterini yansıtan saygı, sevgi ve dayanışma ruhu ile örülmüş çok sağlam bir can bağından almaktadır.”
Öztürkler, Erenköy Direnişi’nin, Kıbrıs Türk halkının bu topraklarda, eşit, özgür ve güven içinde yaşaması uğruna ortaya konan kararlı duruş ve haklı mücadeleden asla geri durulmayacağının tüm dünyaya haykırışı olduğunu vurguladı.
58 yıl önce Kıbrıs Türk halkına nefes, özgürlük ve çıkış yolu veren Kıbrıs semalarının ölümsüz pilotu Şehit Yüzbaşı Cengiz Topel ve Erenköy şehitleri başta olmak üzere, tüm şehitleri rahmetle anan Öztürkler, gazilere, Erenköy Direnişi’nin tüm yaşayan kahramanlarına sağlık ve esenlikler diledi. Bakan Öztürkler, “Şanlı Erenköy Direnişimizin 58. yıl dönümünü saygıyla selamlarım” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.