DOLAR 32,5917 0.36%
EURO 34,8511 0.32%
ALTIN 2.492,470,34
BITCOIN 21171904,60%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakandan dikkat çekici açıklama…  “Şimdi deli Zeki geldi”

Bakandan dikkat çekici açıklama… “Şimdi deli Zeki geldi”

ABONE OL
10 Şubat 2019 22:25
Bakandan dikkat çekici açıklama…  “Şimdi deli Zeki geldi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler yaptığı açıklamada , göreve geldiği günden bu yana iş sağlığı ve güvenliği konusunda ölümleri engellemek adına ciddi bir çaba içinde olduklarını, ancak 2018 yılının en fazla ölümün olduğu yıl olduğuna işaret etti.
2018 yılında 10 tane ölümlü iş kazası olduğunu anımsatan Çeler şöyle konuştu:
“Bizim beş bin 500 inşaatı denetlemek için Lefkoşa’da 5, Girne’de 3, Mağusa’da 2 müfettişimiz var, Güzelyurt’ta ise müfettişimiz yok. Bunların yanında birkaç tane de denetmenimiz var. Denetimleri bu insanlara yapmaya çalışıyoruz ve bu insanlar yıl boyunca çok ciddi bir çaba sarf ettiler. Ama bizim her inşaatın başına bir kişi dikmemiz mümkün değil. Firmalar ve şirketler sorumluluk sahibi olmak zorundadır. Bu sorumluluklarını yerine getirmiyorlar, bir de üzerinden siyaset yapmaya çalışıyorlar. İş sağlığı güvenliği önlemlerini almaları ek bir külfet değildir. Bir apartmanı yaparken iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini A’dan Z’ye uygulasalar, harcayacakları ekstra miktar 20-25 bin TL’dir. 15 tane daire olduğunu varsayarsak bin beş yüz TL ekstra alacakları parayla bu açık kapanır ve alınacak malzemeler kalıcıdır. Ama bunu yapmıyorlar. Çünkü şunu düşünüyorlar, şimdi deli Zeki geldi denetler bu inşaatları, ama ondan önceki denetletmezdi, Zeki zaten gidecek boşu boşuna niçin bu masrafı yapayım algısındadırlar.”
Bazı firmaları insan hayatına önem vermemekle suçlayan Bakan Çeler, bu yaptırımları sağlayabilmek adına İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda firmaları dürtecek itici güç olarak yeni yapılacak tüzükte, iş sağlığı güvenliği uzmanlarına da geniş sorumluluklar yükleneceğini kaydetti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.