DOLAR 32,3885 0.14%
EURO 35,3253 0.03%
ALTIN 2.323,010,18
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Balık ölümlerinin ardından Bafra Deresi’nden su numuneleri alındı

Balık ölümlerinin ardından Bafra Deresi’nden su numuneleri alındı

ABONE OL
30 Temmuz 2022 18:36
Balık ölümlerinin ardından Bafra Deresi’nden su numuneleri alındı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hayvancılık Dairesi, Bafra Deresi’nde görülen balık ölümleri ile ilgili incelemede bulundu.

Hayvancılık Dairesi’nden yapılan açıklamada, Daire personeli tarafından Bafra Deresi’nden su numuneleri alınarak mikrobiyolojik inceleme için Devlet Kimya Laboratuvarı Müdürlüğü’ne gönderildiği belirtildi.

Açıklamada, Mehmetçik Belediyesi ekipleri ile bölgede yapılan ilk incelemelerde, derenin sığ ve durağan olduğu, su sıcaklığının 38,5 derecelerde olduğu ve özellikle sığ alanda çözünmüş oksijen miktarının oldukça
düşük olduğunun gözlendiği ifade edildi.

Kimyasal kirlilik ihtimalinin çok düşük olduğu ancak bölgedeki paket arıtma tesislerinde yaşanabilecek herhangi bir taşkınlık ve/veya arıza veya aksaklığın doğrudan dereyi etkileyeceğinin de açıkça görülmekte olduğu belirtilen açıklamada, konu ile ilgili olarak Çevre Dairesi ekiplerinin de eş zamanlı çalışma başlattığı kaydedildi.

Açıklamada, ölü balıkların toplatılması için Mehmetçik Belediyesi ekipleri tarafından çalışma başlatıldığı, analiz sonuçlarının alınmasına müteakip ayrıca gerekli açıklamanın kamuoyu ile paylaşılacağı aktarıldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.