DOLAR 32,2888 0.07%
EURO 35,0114 0.06%
ALTIN 2.452,720,27
BITCOIN 20215531,05%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başbakan Tatar açıkladı… Kapalı Maraş açılıyor

Başbakan Tatar açıkladı… Kapalı Maraş açılıyor

ABONE OL
06 Ekim 2020 21:45
Başbakan Tatar açıkladı… Kapalı Maraş açılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Rum-Yunan ikilisi ile emperyalist güçlerin baskı ve tehditleri boşa çıktı.Başbakan Tatar “açılamaz” denilen kapalı Maraş’ın sahil ve kıyı bölümünün yarın açılacağını duyurdu.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte gerçekleştirdiği basın toplantısında konuşan Başbakan Ersin Tatar, Kapalı Maraş’ın “tartışmasız bir şekilde KKTC toprağı olduğunu” belirtti.
Kıbrıs sorunu gibi, Kapalı Maraş’ın da kaderine terk edildiğini ifade eden Tatar, geçmişte Kapalı Maraş’ın açılmasının pek çok kez gündeme geldiğini kaydetti.
Tatar, hem kendisi hem de hükümet ortağının halka verdiği sözlerden birinin Kapalı Maraş’ın açılması olduğunu ifade ederek, “çalışmalarımızı bir aşamaya getirdik, ilk somut adımı atıyoruz” dedi.
Tatar, “Kamuya ait olan Demokrasi Caddesi, deniz kenarı ve kıyı bölgesini, halkımıza sunmak üzere fiili adım atıyoruz. Maraş’a ilk can suyu Perşembe sabahı verilecek” şeklinde konuştu.
ARTER
Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Kapalı Maraş’ın önünde TRT Haber’in canlı yayın konuğu oldu ve açıklamalar da bulundu.
Kapalı Maraş’ın kıyı şeridi ve sahilinin halkın kullanımına açılması hakkında açıklama yapan Belediye Başkanı Arter, “6 Ekim günü önemli bir gün olarak tarihe geçecektir” dedi.
Arter, 46 yıldan beri kapalı olan Kapalı Maraş, 1 yıldır devam eden çalışmaların ardından kıyı şeridinin ve sahil şeridinin açılmasını beklediklerini söyledi.
2 günlük süre zarfında asfaltlama çalışmalarına başlanılacağını duyuran Arter, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini iletti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.