DOLAR 32,5936 0.36%
EURO 34,8720 0.37%
ALTIN 2.503,890,80
BITCOIN 21012341,38%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başbakan Tatar;  Çifte test uygulanacak

Başbakan Tatar; Çifte test uygulanacak

ABONE OL
26 Haziran 2020 07:48
Başbakan Tatar;  Çifte test uygulanacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Başbakan Ersin Tatar, Meclis’te yaptığı konuşmada Türkiye’den geleceklere, hem Türkiye’de hem de KKTC’de çifte test yapılacağını söyledi. Tatar, ekonomide alınan tedbirlerle, Covid depremine rağmen 2020 bütçesinin uygulanabilir noktaya geldiğini belirtti.
Kamu maliyesinin düzeltilmesi, bütçenin uygulanabilir hale gelmesi, kaybın telafisinin sağlanması ile 2020 bütçesinin başarıyla uygulanabilmesi, borçların yeniden yapılandırılması ile sürecin iyi şekilde yönetildiğini söyleyen Tatar, yaşananlara rağmen bütçeyi bu noktaya getirmenin önemli bir başarı olduğunu anlattı.
Normalleşme sürecinin doğru yönetilmesi gerektiğini söyleyen Tatar, ekonomik örgütlerle sürekli istişare içinde olduklarını, örgütlerin büyük ölçüde memnun olduğunu dile getirdi.
Ekonomik faaliyetlerin başlaması için seferlerin başlaması, öğrencilerin, turistlerin adaya gelmesinin sağlanmasının önemli olduğunu söyleyen Tatar, dünyada KKTC’nin virüsten temiz bir bölge olması ve diğer bazı avantajlar sayesinde oluşan algının gelecek açısından da önemli olduğunu belirtti.
“BUNDAN DAHA İYİSİ”
“Bundan daha iyisinin yapılabileceğini düşünmüyorum” diyen Başbakan Tatar, sürecin iktisadi yaklaşımlara göre doğru şekilde yönetildiğini dile getirdi.
Ülkede 90 günde 40 bin test yapıldığını dile getiren Tatar “Bir kapasitemiz var” dedi ve gerekirse özel hastaneler ve laboratuvarlarla da anlaşılabileceğini kaydetti.
ARIKLI
YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı da turizmcilerin sıkıntıları olduğunu dile getirerek otellerin 1 Haziran’da açıldığını, 1 Temmuz’da uçuşların başlamasının yeniden tartışma konusu haline geldiğine işaret ederek çok sayıda otel çalışanının işsizlikle karşı karşıya olduğunu kaydetti, Güney Kıbrıs’a benzer bir uygulama yapılmasının mümkün olup olmadığını sordu.
“TESTLER YAPILACAK”
Başbakan Tatar da Bakanlar Kurulu’nda alınan kararın ortada olduğunu, “Türkiye’den gelecek uçuşlarda 3 gün önce test yapılacak bir test de burada yapılacak” dedi.
Başbakan Ersin Tatar devletin 2020 bütçesini Covide rağmen büyük bir başarıyla uyguladığını anlattı, “Devlet eğer bunu yerine getirememiş olsaydı o zaman görürdünüz ne olurdu bu ülkede” şeklinde konuştu.
Tatar, bu güvenle iş insanlarının yatırım yapmaya bile başladığını kaydetti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.