DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2069476-1,62%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başbakan Tatar;  İmar planı üzerinde biraz daha çalışılmalı

Başbakan Tatar; İmar planı üzerinde biraz daha çalışılmalı

ABONE OL
14 Ocak 2020 09:17
Başbakan Tatar;  İmar planı üzerinde biraz daha çalışılmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazimağusa- Yeniboğaziçi- İskele- İmar planıyla ilgili tartışmaların yaşandığı Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda, Resmi Gazete’de yayımlamadığı gerekçesiyle eleştirilen Başbakan Ersin Tatar, sıkıntılı bir süreç yaşandığını, Koalisyon ortağı ile fikir ayrılığı olduğunu ve Başsavcılığa sorduklarını belirterek, “Ne olur yani biraz daha çalışma olursa üstünde. Benim partim biraz daha zaman diyor” dedi.
TATAR
Başbakan Ersin Tatar da, bunun son derece önemli bir konu olduğunu dile getirdi. Çok sıkıntılı bir süreç yaşandığını söyleyen Tatar, bu nedenle ilgili bakanı tenzih ettiğini dile getirdi.
Bunun çok teknik, çok kapsamlı bir iş olduğunu, teknik adamların kendisine tavsiyesinin bu imar çalışmalarının ayrı ayrı yapılması gerektiği yönünde olduğunu dile getiren Tatar, bölgede 23 bin konutun onaylandığını belirtti.
“BEN MECBUR MUYUM”
Tatar, “Ben mecbur muyum imzalayayım. Günün sonunda tüm tarafları dinledim. Koalisyon ortağı ile fikir ayrılığı oldu. Başsavcılığa sorduk. 23 bin konut ve benim vatandaşımın kendi arazisinin ne olacağı belli değil, çok detaylar var. Çevreyi koruyacağız ama bölge bu kadar yapıyı kaldıracak mı. Bir bakalım dedik.”
“BİRAZ DAHA ZAMAN”
Ne olur yani biraz daha çalışma olursa üstünde. Benim partim biraz daha zaman diyor. Ben de böyle bir yol izlemeye karar verdim. Biz de imar planı isterik ama bu kadar fikir ayrılığı olan bir ortamda tekrar düzenlenmesi algısı oldu. Demokraside çareler tükenmez” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.