DOLAR 32,5587 0.01%
EURO 34,8973 -0.01%
ALTIN 2.430,210,02
BITCOIN %
Lefkoşa
°

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başbakan Tatar;  Kıbrıs’ta iki ayrı devlet var

Başbakan Tatar; Kıbrıs’ta iki ayrı devlet var

ABONE OL
28 Kasım 2019 15:19
Başbakan Tatar;  Kıbrıs’ta iki ayrı devlet var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- KKTC Başbakanı Ersin Tatar, ‘’Yeni Bir Dünya Düzenine Doğru’’ zirvesine katılarak konuşma yaptı.
Tatar, İngilizce olarak yaptığı konuşmada, Türkiye’nin Suriyeli mülteciler konusunda yaptığı fedakarlıktan bahsederek Türkiye’nin bu konuda dünyaya bir rol model olması gerektiğini söyledi.
Güçlü ve zengin ülkelerin adil olmadığını ve bencil davrandığını ifade eden Tatar, dünya üzerindeki kaynakların adil bir şekilde paylaşılması gerektiğini belirtti.
Eğer barış, istikrar ve sürdürülebilirlik istiyorsak, daha fazla bir birimizi anlamamız ve önemsememiz gerekiyor’ diyen Tatar, gerekli önlemlerin alınmaması halinde yıllar sonra bunun sonuçlarının büyük olacağı uyarısında bulundu.
Konuşmasında katılımcılara Kıbrıs ile ilgili bilgiler de veren Başbakan Tatar, Kıbrıs’ın ikiye bölünmüş bir ada olduğunu, kuzeyde Türklerin güneyde ise Rumların yaşadığını anlattı.
Tatar, uluslararası anlaşmalara göre Kıbrıslı Türklerle Kıbrıslı Rumların aynı haklara sahip olduğunu belirterek Kıbrıs üzerinde ve etrafındaki kaynakların iki halka eşit şekilde dağıtılması gerektiğini söyledi.
Kıbrıslı Rumlar ve ortaklarının Doğu Akdeniz’deki doğal zenginliklere sahip çıktığını belirten Başbakan Tatar, bu zenginliklerin ortak paylaşımı konusunda komite kurulması önerisini de Rum tarafının reddettiğini anlattı.
Başbakan Ersin Tatar, “Ada etrafında bulunan zenginliklerde Kıbrıslı Rumlar kadar Kıbrıslı Türklerin de hakkı vardır” diye konuştu.
KKTC Başbakanı Ersin Tatar, 10. Boğaziçi Zirvesi akşam yemeğinde protokolde Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff ve İspanya eski Başbakanı Rodriguez Zapatero bir araya gelerek uzun uzun sohbet etme imkânı buldu.
Yeni Bir Dünya Düzenine Doğru Zirvesi adına uygun biçimde ileriye dönük pek çok değişiminde sinyallerini veren bir organizasyon oldu!
Bir tarafta Berlin’de gayrı resmi görüşme yapılıyor ve belli çevreler bundan medet umuyor. Bir tarafta KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay Berlin’de yapılan görüşmeyi sahip çıkılmayan cenazeye benzetiyor. Bir başka tarafta Çok Kutuplu Yeni Dünya Düzeninin temsilcileri Doğu Akdeniz’de KKTC, Türkiye ve Kıbrıs Türkleri için önemli olduğu gibi bizler içinde önemlidir şeklinde mesajlar veriyor. Bir diğer tarafta ise KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff ve İspanya eski Başbakanı Rodriguez Zapatero ile yemekte bir araya gelerek oldukça sıcak ve samimi sohbetler gerçekleştiriyor. 10. Boğaziçi Zirvesinin ‘’Yeni Bir Dünya Düzenine Doğru’’ organizasyonunda açılış konuşması yapıyor.
Yine aynı süreçte KKTC Enerji ve Ekonomi Bakanı Hasan Taçoy ile TC Enerji Bakanı Fatih Dönemez kısa bir süre önce ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda 2025’den önce Türkiye ile KKTC arasında deniz altından Enterkonnekte Elektrik Boru Hattı ile Hidrokarbon Boru hattının döşenmesinin öngörüldüğünü açıkladılar.
Berlin Duvarı soğuk savaşın sona erip tek kutuplu yeni dünya düzenin başladığının da bir bakıma simgesidir. Bakın siz şu işe ki Berlin Duvarının yıkılma yıldönümü bir bakıma içerisinde bulunduğumuz süreçte de bu kez tek kutuplu dünya düzeninin yerini çok kutuplu dünya düzenine bırakması ile de aynı günlerde anılıyor!
Fransa NATO’nun beyin ölümü gerçekleşti diyerek Natoya alternatif olarak kurulan PESCO’yu öne çıkarmaya çalışıyor.
Bir süredir Tek Kutuplu Dünya Düzeni’nin yerini Çok Kutuplu Yenidünya Düzenine bıraktığını yazıyorum. Değişim başlamış ve hızla ilerlemektedir! Değişimin reddedilmesi ya da görmezlikten gelinmesi sizce söz konusu olabilir mi? Geçmişte değişime karşı direnenlerin başlarına nelerin geldiğini görmek isteyenler tarih sayfalarına bakabilirler…
1991’de Soğuk Savaş’ın bitmesinin ardından Tek Kutuplu Dünya Düzeni başlamıştı. İçerisinde bulunduğumuz süreçte de Tek Kutuplu Dünya Düzeni yerini Çok Kutuplu Yenidünya Düzenine bırakıyor.
10. Boğaziçi Zirvesi bu yıl “Yeni Bir Dünya Düzenine Doğru” teması ile gerçekleşiyor…
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Uluslararası İşbirliği Platformu (UİP) tarafından düzenlenen 10. Boğaziçi Zirvesi, 90 ülkeden binlerce kişinin katılımı ile İstanbul’da yapılıyor.
Zirveye KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, ve İspanya eski Başbakanı Rodriguez Zapatero da katılıyor. KKTC Başbakanı Ersin Tatar zirvenin ilk günü açılış konuşmaları çerçevesinde konuşma yaptı.
3 gün boyunca düzenlenecek 32 panelde çoğunluğu yabancı devlet adamları, akademisyenler, bürokratlar ve iş insanlarından oluşan 130’dan fazla konuşmacı konuşacak ya da sunumlar yapacak…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.