DOLAR 32,4784 -0.2%
EURO 34,9676 0.35%
ALTIN 2.435,810,54
BITCOIN 21001090,28%
Lefkoşa
°

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başbakan Tatar;         KKTC’nin güçlenmesi için çalışıyoruz

Başbakan Tatar; KKTC’nin güçlenmesi için çalışıyoruz

ABONE OL
04 Aralık 2019 17:48
Başbakan Tatar;         KKTC’nin güçlenmesi için çalışıyoruz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Meclis’te konuşan Başbakan Ersin Tatar, geçmişte Anayasa değişikliklerinin vatandaşa anlatılamadığı için sorun yaşandığını ve bu nedenle de çalışmaları çok titizlikle yürüttüklerini belirterek, çalışmaların tamamlanmasıyla konuyu önce meclise getireceklerini ve tartışacaklarını kaydetti.
Konuyla ilgili komite kurulmasının da faydalı olacağına inandığını söyleyen Tatar, İngiltere’deki vatandaşların ‘askerlik yapabiliyoruz ancak oy veremiyoruz’ şikayetinde bulunduğunu belirtti.
Tatar, oy vermenin yanı sıra dünyanın farklı yerlerinde yaşayan vatandaşların milletvekili olabilmesiyle ilgili de söylemler yapıldığını hatırlatarak, bunun için de yasal ve anayasal değişiklikler gerektiğini vurguladı.
KKTC’nin güçlenmesi için yapılabileceklerin tartışılması gerektiğini ve insanların buraya ilgisinin görmezden gelinemeyeceğini kaydeden Tatar, UBP olarak bunları yarın tartıştıktan sonra sırasıyla herkesin gündemine getireceklerini söyledi.
Tatar, bu teknoloji çağında herkesin her yeri ve her konuyu takip edebildiğini ifade ederek, bilinçsiz ve habersiz kişileri meclise koymayacaklarını ancak bu kişilere hak ettikleri hakları vermek gerektiğine inandığını belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.