DOLAR 32,5483 0.11%
EURO 34,9634 -0.1%
ALTIN 2.435,930,03
BITCOIN 21181311,20%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başbakan Tatar:  Rum Yönetimi yeni engeller çıkarıyor

Başbakan Tatar: Rum Yönetimi yeni engeller çıkarıyor

ABONE OL
15 Ocak 2020 10:24
Başbakan Tatar:  Rum Yönetimi yeni engeller çıkarıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği’nin 29’uncu Olağan Genel Kurulu dün gerçekleştirildi.
BRT’nin haberine göre Girne’de Grand Pasha Hotel’de gerçekleşen genel kurul başkanlık divanının oluşturulmasıyla başladı. Atatürk, şehitler ve yaşamını kaybeden otelciler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından konuşmalara geçildi.
TATAR
Başbakan Ersin Tatar konuşmasında, turizmin ekonominin lokomotif sektörü olduğuna dikkat çekerek, turizmde teşvike ihtiyaç olmamasının sebebinin, ülkeye direkt uçuşların yapılamaması olduğunu vurguladı.
Rum Yönetimi’nin Yeşil Hat Tüzüğü’nde Kıbrıslı Türkler aleyhine tadilat yapmaya çalışarak, yeni engeller çıkardığını kaydeden Tatar, ülkeye 4 milyon yolcunun giriş çıkış yaptığı Ercan Havaalanı’na direkt uçuş olmamasının sebebinin de Rum vetosu olduğunu anımsattı.
Ülkede hükümetler değişse de sektörün her zaman var olacağını anımsatan Tatar, turizm politikalarında devamlılık ve istikrarın çok önemli olduğunu vurguladı.
Tatar, otelcilerden, yerli üretim ve istihdamı tercih ederek, ülke ekonomisine kaktı sağlamalarını istedi.
Türkiye’nin de desteğiyle turizmde 1974’ten bu güne çok büyük ilerlemeler kaydedildiğini vurgulayan Tatar, hükümet olarak, turizm sektörünün başarılı olması için ellerinden gelen katkıyı yapacaklarını kaydetti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.