DOLAR 32,5815 0.3%
EURO 34,7074 -0.19%
ALTIN 2.506,570,91
BITCOIN 1998897-0,14%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başbakan  Üstel ilk resmi ziyareti için Ankara’ya gitti

Başbakan Üstel ilk resmi ziyareti için Ankara’ya gitti

ABONE OL
30 Mayıs 2022 17:21
Başbakan  Üstel ilk resmi ziyareti için Ankara’ya gitti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

 

Başbakan Ünal Üstel, üst düzey temaslarda bulunmak amacıyla Ankara’ya gitti.

 

Hükümetin kurulmasının ardından ilk resmi ziyaretini Ankara’ya gerçekleştiren Başbakan Üstel’e, hükümet ortakları Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı da eşlik ediyor.

 

Başbakan Üstel ve beraberindeki heyeti Ankara Esenboğa Havalimanı’nda Ankara Vali Yardımcısı Murat Soylu, Ankara Büyükelçisi Kemal Ķöprülü, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sercan Çığgın, Ankara İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Nuh Göktaş, Tc Dışisleri Kıbrıs Dairesi Muduru Yasemin Öztürk ile diğer askeri ve sivil yetkililer  karşıladı.

 

 

Ankara’da üst düzey temaslarda bulunacak olan Başbakan Ünal Üstel, yarın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilecek. TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile de bir araya gelecek olan Başbakan Üstel, ayrıca TBMM Baskanı Mustafa Şentop ile görüşecek.

 

Başbakan ve beraberindeki heyet temaslarını tamamlamasının ardından Çarşamba günü KKTC’ye dönecek.

 

Başbakan Ünal Üstel, dün yaptığı açıklamada TC-KKTC hükümetleri arasında imzalanan İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması çerçevesinde Eylem Planı içerisinde yer alan bazı önemli maddeleri Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile konuşma ve değerlendirme fırsatı bulacağını belirtmişti.

 

Hükümetin temel amacının ülkede kangrenleşmiş sorunların üzerine giderek bunlara kalıcı çözümler getirmek, halkın refah ve mutluluğunu artırmak olduğunu kaydeden Başbakan Üstel, bunun için de anavatan Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte çalışacaklarını vurgulamıştı.

 

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.