Advertisement

Başbakan Üstel:Görüşmede, İktisadi ve Mali İşbirliği Protokolü, bölgesel ve adada yaşanan gelişmeler ele alındı

Temaslarda bulunmak için Ankara’ya giden Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cımhırbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile görüştü.

Görüşmenin ardından BRT’ye değerlendirmelerde bulunan Başbakan Üstel, görüşmenin ana konusunu Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasında imzalanan İktisadi ve Mali işbirliği Protokolü’nün oluşturduğunu söyledi.

Üstel, Yılmaz ile KKTC ekonomisini ayağa kaldıracak büyük projeleri ele aldıklarını, Anavatan Türkiye’nin sarsılmaz desteğiyle ülkenin özellikle altyapı, inşaat, enerji, sağlık ve turizm sektöründeki ihtiyaçlarını karşılamak ve bunların öncelik sırasını belirlemek üzere yararlı bir görüşme gerçekleştirdiklerini aktardı.

Görüşmede ayrıca, bölgesel ve adada yaşanan gelişmeler de değerlendirilerek alınabilecek tedbirler üzerinde de duruldu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da, görüşmeye ilişkin yaptığı değerlendirmede, Başbakan Üstel ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya geldiklerini kaydederek, görüşmelerinde İktisadi ve Mali İşbirliği protokolünün detaylarını kapsamlı biçimde ele aldıklarını söyledi.

Yılmaz, bölgesel gelişmelerin yanı sıra önümüzdeki dönemde öncelik verecekleri projeleri ve iş birliği alanlarını da değerlendirdiklerini belirterek, Üstel’e nazik ziyareti ve yapıcı katkıları için teşekkür etti.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir