DOLAR 32,3457 0.28%
EURO 35,1208 -0.07%
ALTIN 2.310,081,45
BITCOIN 22946583,71%
Lefkoşa
°

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başbakan Üstel:Reformlarla yola devam edeceğiz

Başbakan Üstel:Reformlarla yola devam edeceğiz

ABONE OL
09 Kasım 2022 17:32
Başbakan Üstel:Reformlarla yola devam edeceğiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Toplu Açılış ve Lansman Töreni gerçekleştirildi.

 Törende konuşan  Başbakan Ünal Üstel , güzel bir güne şahitlik edildiğini, hükümetin kurulduğu günden beri tozlu raflardaki yasaları Cumhuriyet Meclisi’nden geçireceklerini söylediklerini ve yeni projelere imza atacaklarını söylediklerini, bugün de özlem duyulan projelerin Türkiye Cumhuriyeti (TC)  sayesinde hayata geçtiğini söyledi.

        

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yardımcısı Fuat Oktay’a teşekkür eden Başbakan, reformlarla yola devam edeceklerini söylediklerini ve buna başladıklarını anlattı.

        

Yerel Yönetimler Reformu, Organize Sanayi Bölgeleri Yasası gibi önemli adımların süreceğini, ihtiyaç duyulan yerde ek protokoller imzalanacağını kaydeden Üstel, geçen günlerde imzalanan ek protokole yönelik açıklamalarda bulunacaklarını kaydetti.

        

Esnaf, sanayici ve diğer sektörlerin protokolden yararlanacağını, bugün yapılacak açılış ile halkın bürokratik aksaklıklardan arınmış olacağını vurgulayan Üstel, fiber optik ihalesiyle evden eve fiber optik döşeneceğini, Anavatan’ın her alanda desteğinin süreceğini belirtti.

        

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın KKTC’ye yakışır bir Cumhuriyet Meclisi ve Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi sözü verdiğini, yerleşkenin temellerinin atıldığını anımsatan Başbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BM Genel Kurulu’nda, “KKTC’yi tanıyın” çağrısı yaptığını da belirtti.

        

2 Eşit egemen devlet statüsünü benimsemeyenler olduğunu, ancak bunun kendilerini yıldırmayacağını ifade eden Üstel, Milli Park’ın 400 dönüm üzerine yapılacağını, bunun KKTC’de bir ilk olduğunu anlattı.

        

Üstel, bu tesisin 2023 sonuna kadar tamamlanarak açılacağını da vurgulayarak, bu kararlılıkla birlikte Anavatan TC ile birlikte tarihten gelen bağları daha da güçlendirerek yola devam edeceklerini belirtti.

         Güzelyurt – Lefke, Balalan – Erenköy ve diğer yolların da açılacağını ifade eden Başbakan Ünal Üstel, asrın projesini gerçekleştirmek için TC ile atılan imza sonrası anavatandan gelen suyun içme suyu olarak adaya dağıtıldığını hatırlattı.

         Bunu başlangıçta benimsemeyen kesimlerin sonrasında kabullendiğini de anlatan Üstel, ayrıca narenciye bölgesi olan Güzelyurt’ta imza atılan büyük projelerle Geçitköy’denKalkanlı’ya giden sulama suyunun hayata geçeceğini, sonrasında ise suyun Mesarya’ya gideceğini söyledi.

         Koalisyon ortakları ile birlikte halka en iyi hizmeti vermek için durmadan yola devam edeceklerini belirten Üstel, Erdoğan’ın ‘TC halkının faydalandığı tüm nimetlerden KKTC halkının da faydalanacağı’ sözlerinde yola çıkarak yatırımların süreceğini söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.