DOLAR 32,5693 0.26%
EURO 34,7621 -0.05%
ALTIN 2.490,100,24
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başbakan Yıldırım;  BM Kıbrıs’ta taraf tutuyor

Başbakan Yıldırım; BM Kıbrıs’ta taraf tutuyor

ABONE OL
19 Ekim 2017 09:10
Başbakan Yıldırım;  BM Kıbrıs’ta taraf tutuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TC Başbakanı Binali Yıldırım, bugün Birleşmiş Milletler’in  yıllardan beri devam eden Afganistan, Filistin, Kıbrıs ve daha birçok bölgedeki sorunlara çözüm üretemediğini çünkü taraf tuttuğunu söyledi.

Başbakan Yıldırım, ConradBosphorus Otel’de düzenlenen AA’nın global iletişim ortağı olduğu “TRT World Forum”un açılışında yaptığı konuşmada, Kıbrıs konusuna da değinirken  şöyle dedi;

“Bugün Birleşmiş Milletler yıllardan beri devam eden Afganistan, Filistin, Kıbrıs ve daha birçok bölgedeki sorunlara çözüm üretebiliyor mu? Üretemiyor. Neden? Çünkü taraf tutuyor. BM Güvenlik Konseyi’nin 5 biraderi var. Bu 5 biraderin bir tanesi birilerinden taraf oluyor, tek başına bütün çözümü tıkıyor. Öbürü de ona karşı başka bir bölgedeki sorunda taraf oluyor, o da tıkıyor . Dolayısıyla sorunlar çözülmüyor. Sorunların torunlara havalesi devam ediyor. Böyle bir yere varamayız. Sorunları torunlara havale ederek barışın tesis edildiği, güvenli, küresel kardeşliğin sağlandığı bir dünya kuramayız. Onun için Cumhurbaşkanımız ısrarla diyor ki ‘Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi değişmelidir, reforma tabi tutulmalıdır’. Bu veto sistemi, daimi üyelik bu konuların gözden geçirilmesi lazım. Artık şartlar 1948’deki şartlar değildir, 200’e yakın ülke vardır ve küresel gelişmeler, iletişim adeta dünyamızı bir köy haline getirmiştir. Dünyanın hangi köşesinde olursa olsun herkes ister az gelişmiş, ister çok gelişmiş her an her olayı öğrenme imkanına sahiptir.”

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Suivre Téléphone

    Comment un couple devrait – Il gérer cela une fois qu’il découvre que son conjoint triche ? La question de savoir si un mari doit pardonner à sa femme sa trahison est un sujet qui mérite d’être discuté.

    Yanıtla
    +0
    -0


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.