DOLAR 32,5466 0.09%
EURO 34,9887 -0.11%
ALTIN 2.439,680,16
BITCOIN 21019710,40%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başpiskopos II. Hrisostomos;   Konfederasyon Helenizm için ölümdür

Başpiskopos II. Hrisostomos; Konfederasyon Helenizm için ölümdür

ABONE OL
26 Aralık 2018 10:29
Başpiskopos II. Hrisostomos;   Konfederasyon Helenizm için ölümdür
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Rum Kilisesi Başpiskoposu II.Hrisostomos, her yıl olduğu gibi bu yıl da yayımladığı Noel mesajında Kıbrıs sorunundan söz etti.
Alithia gazetesine göre Başpiskopos II.Hrisostomos, Noel dolayısıyla geleneksel olarak yayımladığı mesajda, “ırkçı, bölücü iki kesimli iki toplumlu federal çözüm” isteğinden kurtulmanın, kendilerini, konfederasyon veya iki devlete dayalı çözüm gibi daha kötü çözümlere itmemesi gerektiğini ifade etti.
II.Hrisostomos, müzakerelerin, herhangi bir başarı perspektifi olmaksızın yapılsa bile, bunun, daha kötü durumlardan kurtarma şemsiyesini teşkil ettiği şeklindeki imajın baştan başa yanlış olduğunu savundu.
II.Hrisostomos, her fedakarlıkla, müzakerelerin yeniden başlamasının talep edilmemesi ayrıca “Türkiye’nin çalıştığı yöntemin, ileriye götürdüğü planı, bu kadar kolay unutmamaları” gerektiğini ifade etti.
“Türkiye’nin suçuyla müzakerelerin kesildiğini” iddia eden II.Hrisostomos, bunun, kendilerini bugüne kadar olan süreçlerinin değerini saptamaya itmesi ve sorunu, “işgal ve istila” sorunu olarak doğru boyutlara yeniden yerleştirmekle, gelecek için doğru karar almaya götürmesi gerektiğini belirtti.
II.Hrisostomos, bugüne kadar bir çok tavizde bulunduklarını ancak diğer taraftan aynı karşılığı bulamadıklarını savundu ve herhangi bir tavizin, Türkiye’nin nihai hedefi için engelleyici bariyeri teşkil etmeyeceğinin de anlaşılması gerektiğini iddia etti.
II.Hrisostomos, şiddet ve haksızlığın sonucu olan çözümün zamana dayanıklı olmasının da mümkün olmadığını söyledi.
II.Hrisostomos, gerek konfederasyon gerekse iki devlete dayalı çözümün ölümcül tehlikelere gebe olduğunu iddia ederek “Kıbrıs Türk devletine milyonlarca Türk’ün akın etmesini kim engelleyecek? Daha sonra bunlara vatandaşlık vererek ve Avrupa vatandaşı yaparak, Kıbrıs Rum devletine geçmesini ve devleti ele geçirmesini kim engelleyecek” sorularını da sordu.
II.Hrisostomos konfederasyonun da ölümcül tehlikeye gebe olduğunu savundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.