DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20860542,96%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Batıbay;  KKTC Türkiye ile var olabilir

Batıbay; KKTC Türkiye ile var olabilir

ABONE OL
01 Mart 2019 11:41
Batıbay;  KKTC Türkiye ile var olabilir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ – Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) ile Doğu Akdeniz Politika Derneği’nin (DAPD) düzenlediği “Türkiye ve KKTC Yatırım ve İş Birliği Konferansı” başladı.
BULUT
Konferansın açılış konuşmasını yapan Türkiye İş Kadınları Derneği (TİKAD) Başkanı Nilüfer Bulut, ekonomik hayatta kadın erkek eşitliğine dikkati çekerek, bir ülkenin gelişebilmesinin kadın-erkek herkesin çok çalışmasından ve tembelliği reddetmesinden geçeceğini vurguladı.
Konferansın verimli geçeceğine inancını belirten Bulut, KKTC’li yetkililerden Kıbrıs’a yapılacak yatırımlarda kadınlara ayrıcalık tanınmasını talep etti. Bulut, özel sektör ve yatırımlarda kadınların önünün açılmasını umduğunu ve dilediğini belirtti.
BATIBAY
Doğu Akdeniz Politika Derneği Başkanı Daryal Batıbay da, toplantının oturumları hakkında bilgi vererek, KKTC ekonomisinin var olması için TC’nin iş birliği ve desteğine ihtiyacı olduğunu kaydetti.
Batıbay, ülkenin can damarı olan turizmde son 15-20 yılda çok büyük yatırımlar olduğunu ancak, son yıllarda ciddi sıkıntılar yaşandığını, bunlardan en önemlisinin hava ulaşımı olduğunu aktardı. Batıbay, bu konunun ciddi olarak ele alınarak, sıkıntının giderilmesi gerektiğini vurguladı.
Yükseköğrenimde öğrenci sayısının 100 bini aşmasına rağmen sorunlar olduğunu ifade eden Batıbay, toplantıların bu konuların ele alınıp, KKTC ekonomisindeki sorunların nasıl aşılabileceğinin somut verilerle ortaya koyulabileceğine inanç belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.