DOLAR 32,5234 -0.09%
EURO 34,8042 -0.21%
ALTIN 2.431,880,09
BITCOIN 2112437-2,62%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Bayrakları indirin” emrini kim verdi?

“Bayrakları indirin” emrini kim verdi?

ABONE OL
01 Mayıs 2018 12:06
“Bayrakları indirin” emrini kim verdi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çamlıbel’de 27 Nisan’da düzenlenen “Yeşil Atığın Geri Dönüşüm Projesi”nin tanıtım töreninde AB temsilcisinin isteği üzerine Türk bayraklarının indirilmesine tepkiler büyüdü.

Çamlıbel Muhtarı Osman Mısırlısoy, AB temsilcisinin isteği üzerine Türk bayraklarının indirilmesi talimatını Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy’un verdiğini açıklarken, Namsoy ise böyle bir talimat vermediğini söylüyor.

MISIRLISOY

Mısırlısoy, sosyal paylaşım sitesinde yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bu olay Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy’un emri ile ki bunu kahvede olan birçok kişi duymuş ve polise verilen ifadelerde de mevcuttur ve hatta bayrağın indirilmek istendiği şahsıma da iletilmiş ve bende kesinlikle kabul etmediğimi kendilerine belirtmiştim. Bu konuyu bana ileten kişileride yine ifademde belirtirim.”

NAMSOY

Namsoy’un yaptığı açıklama ise şöyle; “Benim bayrak,millet ve vatan sevgimi kimse test edemez.Bu tür siyasi ayak oyunları kimseye fayda sağlamaz. Bu konu yaratılmak istenen bir algı operasyonudur. Kimler tarafından yaratılıp yapıldığı da halk tarafından çok iyi biliniyor.”

GÖZLER POLİSTE
Çamlıbel’de muhtarlık binası önündeki bayrakların indirilmesi talimatını kimin verdiğine dair polis soruşturması devam ederken, polisin bir an önce soruşturmayı tamamlayıp, açıklama yapması bekleniyor

Çamlıbel’de 27 Nisan’da Lapta Belediyesi’nin düzenlediği “Yeşil Atığın Geri Dönüşüm Projesi”nin tanıtım töreninde, AB Temsilcisi AgustinMoya Colorado’nun “Türk bayrakları varken ben konuşma yapmam, bayrakları indirin” demesinden sonra, Muhtarlık binası önünde bulunan bayrakların indirilmesine tepkiler büyürken, Çamlıbel Muhtarı Osman Mısırlısoy, sosyal paylaşım sitesinden açıklama yaptı.
MISIRLISOY’UN AÇIKLAMASI
Mısırlısoy, “bayrakların Belediye Başkanı Fuat Namsoy tarafından indirildiğini” söylerken, şöyle dedi;
“Ben Çamlıbel Muhtarı Osman Mısırlısoy olarak bu yazıyı yazmaya kendimi zorunlu hissediyorum.27.4.18 tarihinde Çamlıbel de Lapta Belediyesi’nin düzenlediği Yeşil Atığın Geri Dönüşüm Projesi çerçevesinde bazı nahoş olaylar olmuştur.Bu olay Belediye Başkanı Fuat Namsoy’un emri ile ki bunu kahvede olan birçok kişi duymuş ve polise verilen ifadelerde de mevcuttur ve hatta bayrağın indirilmek istendiği şahsıma da iletilmiş ve bende kesinlikle kabul etmediğimi kendilerine belirtmiştim. Bu konuyu bana ileten kişileride yine ifademde belirtirim. Hatta bunu o gün etkinlikte olan Avrupa Birliği’nden bir Rum’un olması ve bayraklardan rahatsızlık duyacak şekilde olay cereyan etmiştir. Bunun ardından belediye başkanı bu olayı şahsıma mal etmeye çalışmıştır. Bizler Çamlıbel köy halkı ve ben Çamlıbel muhtarı olarak sosyal medyada çıkan ve özellikle şahsıma yapılan bu asılsız suçlamaları haketmediğimi düşünüyorum.Polisimizin en kısa sürede bu olayı aydınlatacağından eminiz. Bizler Çamlıbel halkı olarak hiçbir surette bayrağımızı indirtmedik ve indirmeyeceğiz.”
NAMSOY
Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy’un yaptığı açıklama ise şöyle;
“Benim bayrak,millet ve vatan sevgimi kimse test edemez.Bu tür siyasi ayak oyunları kimseye fayda sağlamaz. Bu konu yaratılmak istenen bir algı operasyonudur. Kimler tarafından yaratılıp yapıldığı da halk tarafından çok iyi biliniyor.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.