DOLAR 32,5588 -0.02%
EURO 34,8934 0.08%
ALTIN 2.423,900,05
BITCOIN %
Lefkoşa
°

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Berova ve Candan, AKPA Siyasi İşler ve Demokrasi Komitesi’nde konuştu

Berova ve Candan, AKPA Siyasi İşler ve Demokrasi Komitesi’nde konuştu

ABONE OL
12 Ekim 2022 22:57
Berova ve Candan, AKPA Siyasi İşler ve Demokrasi Komitesi’nde konuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhuriyetçi Türk Partisi Güzelyurt Milletvekili Armağan Candan, AKPA Siyasi İşler ve Demokrasi Komitesi’nde kapalı Maraş’a ilişkin raporun ele alındığı oturumda yaptığı konuşmada, kapalı Maraş’a ilişkin raporun dengeli bir şekilde ele alınması ve BM Güvenlik Konseyi kararlarına saygılı olunması gerektiğini vurguladı.

Söz konusu durumun, Kıbrıs sorununun kalıcı çözümüne katkı yapacak şekilde ele alınması gerektiğine dikkat çeken Candan, kapsamlı çözüm müzakerelerinin duraksadığı bu dönemde kapalı Maraş’ın, güven yaratıcı önlemler çerçevesinde Kıbrıslı Türklerin de fayda sağlayacağı bir yöntemle ele alınmasının önemine işaret etti.

Candan, AKPA’nın Kıbrıslı Türk, Kıbrıslı Rum, Türk ve Yunan vekillerin birlikte bulunduğu çok önemli uluslararası bir kuruluş olduğuna dikkat çekerek, tüm tarafların sorunları çözmek üzere iş birliği içinde çalışması gerektiğini de belirtti.

Ulusal Birlik Partisi Girne Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenter Asamblesi Heyeti Başkanı Özdemir Berova da Rusya-Ukrayna krizinin bir an önce sona ermesi ve barışın yeniden tesis edilmesi gerektiğini vurgulayarak, Avrupa’nın ve etkisi altındaki ülkelerin sorunlarının sadece bundan ibaret olmadığının altını çizdi.
Doğu Akdeniz bölgesinin de bir başka önemli sorun odağını teşkil ettiğini söyleyen Berova, parlamentoda bu konuyla ilgili konuşmalar yapıldığını söyledi.

Maraş’a ilişkin raporla ilgili ise Berova, şunları kaydetti:

Berova, Maraş’a ilişkin olarak AKPA’da görüşülen raporla ilgili olarak, raporda tamamen Rum yanlısı bir duruş olmadığını ve bunun sevindirici bir durum olduğunu kaydetti.

KKTC olarak Maraş bölgesi için yapılan açılımın, bölgenin değerlendirilebilir bir duruma getirildiğini vurgulayarak, Maraş konusunda farklı düşünen milletvekillerine de Kıbrıs’taki gerçekleri anlatmaya devam edeceklerini ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.