DOLAR 32,4067 0.21%
EURO 35,2757 0.06%
ALTIN 2.324,740,23
BITCOIN 22960652,35%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Berova ve Şahali Ad-Hoc Komiteler’in hedeflediği çalışmaları anlattı

Berova ve Şahali Ad-Hoc Komiteler’in hedeflediği çalışmaları anlattı

ABONE OL
21 Şubat 2023 21:02
Berova ve Şahali Ad-Hoc Komiteler’in hedeflediği çalışmaları anlattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Meclis’te deprem ile ilgili kurulan Ad-Hoc Komiteleri’nin üyeleri UBP milletvekili Özdemir Berova ile CTP milletvekili Erkut Şahali BRT’de programa katılarak komitelerin hedeflediği çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Doğal Afet ve Depremle İlgili Mevzuatın Düzenlenmesine İlişkin ad hoc komite üyesi UBP milletvekili Özdemir Berova, komitenin çalışmalarına yarın saat 10.00’da ilk toplantısını gerçekleştirerek başlayacağını söyledi.

Berova, “Bu süreç içerisinde kanun hükmünde bir kararname yayımlanmıştı. Bu kanun hükmündeki kararnamede Meclis’te anamuhalefet ile yaptığımız istişareler sonucunda daha bir geniş kesimden kabul görebilmesi amacıyla Sayın Başbakan’ın da bu konuda verdiği direktif çerçevesinde bir uzlaşı üzerinden yasanın geçmesi daha uygun bulundu. Bu bağlamda yasayı hazırlayacak olan komitedir. Bu yasayı hazırlamak için kanun hükmünde kararname bir çalışma kağıdı olarak önümüzde olacak. Yarın saat 10 itibarı ile resmi görüşmeler sivil toplum örgütleri, sendikaları ve diğer kurumları dinleyebilmek adına ilk resmi toplantımıza başlayacağız” dedi.

Depreme Dair Mali İdari Sosyal Önlemlerin Takibine ilişkin oluşturulan Ad-Hoc Komite üyesi Erkut Şahali ise deprem ile ilgiliüç komite oluşturulduğunu bunlardan ikisinin izleme, biri ise icra görevi üstleneceğini anlattı.

Depreme Dair Mali İdari Sosyal Önlemlerin Takibine ilişkin oluşturulan ad hoc komitenindeprem nedeniyle oluşan ihtiyaçların karşılanmasına ilişkin yapılacak işlerin takibinden sorumlu olacağını kaydeden Şahali sözlerini şöyle sürdürdü;

“Aynı zamanda bir başka komite Türkiye’deki yargı ve adli süreçlerin takip edilmesi amacıyla yine bir izleme komitesi. Dolayısı ile bizim icraa fonksiyonumuz süreç ilerledikçe ortaya çıkacak. Gerek deprem ve doğal afetlerle ilgili yapılmakta olan çalışmaların takip edilmesi bağlamında gerekse Türkiye’deki adli süreçlerin takibi bağlamında. Yasa yapacak ad hoc komite yani olası depremde ortaya çıkabilecek ihtiyaçların ve tedbirlerin mali kaynağını sağlamak üzere çalışacak olan yasama komitesi hemen şimdi harekete geçecek”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.