DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20840242,47%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bertan Zaroğlu; Doğuş Derya hesap verecek

Bertan Zaroğlu; Doğuş Derya hesap verecek

ABONE OL
08 Kasım 2017 11:03
Bertan Zaroğlu; Doğuş Derya hesap verecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

* Kıbrıs Türk halkı varlığını kahraman Mücahitlerin direnişi ve Türk askerinin 1974 yılında adaya gelmesine borçludur. Gönül coğrafyası kavramını idrak edemeyen zihniyetin bunu anlamasını beklemiyorum. Ancak bu uğurda kendi canını riske atan ve soydaşlarını korumak amacıyla şahadet şerbetini içmeye koşan kahraman Türk askerine yapılan hakaretler ve iftiralara asla müsaade etmeyeceğiz

ZAROĞLU’NUN AÇIKLAMASI

YDP Genel Sekreteri Bertan Zaroğlu, hakkında açılan dava ile ilgili açıklama yaparken, şunları vurguladı;

“İnsanlığa barışı, huzuru ve kardeşliği götürebilmek için Türk’ün organize olarak vücut bulan vicdanının ve insanlığının ifadesi olan Türk Silahlı Kuvvetleri’ne sistematik bir suçlama ile meclis kürsüsünden tecavüzcü yaftası vurmaya çalışan Doğuş Derya 3 yıl önce bana karşı tazminat davası açmıştı.
Bu dava Haziran ayında karar verilmek üzere 3 kez gün verilip, her defasında Mahkeme tarafından ertelenmiş, 15 ay sonra, bugün tam da seçim döneminde, yani politik saldırı malzemesi olabileceği bir dönemde karara bağlanmıştır.
Böyle bir davanın eşi benzeri görülmemiştir. Benim aleyhimde yürütülen çalışmalar bugüne değin kimse aleyhinde yürütülmemiştir. Bu tür davaların açılıyor olmasını şahsıma yönelik politik maksatlı saldırılar olarak değerlendiriyorum.
Şayet bu dava bir emsal olacaksa, Doğuş Derya’ya ödenecek olan tazminatı, onu destekleyerek sosyal medyada bana hakaret eden veya iftira atanlardan alacağım tazminatlar ile ödemem gerekir.
Mahkeme kararlarına saygımız baki olmakla birlikte alt mahkemelerin kararlarının zaman zaman Yüksek Mahkeme tarafından bozulduğu bilinen bir gerçektir. Biz de bu kararı istinaf edip, meseleyi Yüksek Mahkeme’nin denetimine taşıyacağız.
Enosis hayaliyle kör olmuş eli kanlı katillerin bu halka yaşattığı zulüm asla unutulamaz! Kıbrıs Türkü, varlığını kahraman Mücahitlerin direnişi ve Türk Askerinin 1974 yılında adaya gelmesine borçludur. Gönül coğrafyası kavramını idrak edemeyen zihniyetin bunu anlamasını beklemiyorum. Ancak bu uğurda kendi canını riske atan ve soydaşlarını korumak amacıyla şahadet şerbetini içmeye koşan kahraman Türk Askerlerine yapılan bu hakaretler ve iftiralara da asla müsaade etmeyiz.
Doğuş Derya’yı ak pak göstermeye çalışanlar bilsin ki, Doğuş Derya’nın Türk Askerine tecavüzcü yaftası vurmaya çalıştığını bu halk asla unutmayacaktır.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.