DOLAR 32,3161 0.2%
EURO 35,1395 0.02%
ALTIN
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

BES Başkanı Yalınkaya:Son noktayı yargı koyacak

BES Başkanı Yalınkaya:Son noktayı yargı koyacak

ABONE OL
25 Ağustos 2022 11:04
BES Başkanı Yalınkaya:Son noktayı yargı koyacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belediye Emekçileri Sendikası (BES) Başkanı Mustafa Yalınkaya, Meclis Genel Kurulu’nda oy çokluğu ile kabul edilen “Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) Yasa Tasarısı” ile ilgili son noktayı yargının koyacağını vurguladı.

Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) muhabirinin “Belediyelerin Birleştirilmesine İlişkin (Özel) Yasa Tasarısı”nın Meclis’ten geçmesinin ardından sendikanın izleyeceği yolu sorması üzerine BES Başkanı Mustafa Yalınkaya, “Bu yargıya taşınacak. Muhalefet zaten bunu açıklamıştı. Biz de destek vereceğiz” yanıtını verdi. Yalınkaya, bahse konu tasarı Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra yargıya başvurulacağını da belirtti.

“Biz reforma karşı değiliz. Ancak sadece harita ve sayı üzerinden reform yapılmaya çalışılıyor” diyen Yalınkaya, tüm belediyelerin tüzel kişiliklerinin ortadan kaldırılma tehlikesinin olduğunu söyledi. Kendisine dünkü Genel Kurul’u izleme yasağı getirildiğini ve bir saatten sonra oturumu yakından takip edemediğini ifade eden Yalınkaya, “Tasarının Meclis’e geldiği halinden daha da karmaşık hale geldiği söyleniyor” dedi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.