DOLAR 32,5041 0.16%
EURO 34,8801 0.42%
ALTIN 2.481,600,80
BITCOIN 1983911-4,55%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Besim Tibuk, kumarhanelerinin imtiyaz izni ücretini yatırmadı…  Toplamda 5 milyon Euro
  • Kıbrıs Volkan
  • Genel
  • Besim Tibuk, kumarhanelerinin imtiyaz izni ücretini yatırmadı… Toplamda 5 milyon Euro

Besim Tibuk, kumarhanelerinin imtiyaz izni ücretini yatırmadı… Toplamda 5 milyon Euro

ABONE OL
28 Mart 2020 17:25
Besim Tibuk, kumarhanelerinin imtiyaz izni ücretini yatırmadı…  Toplamda 5 milyon Euro
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MALİYE BAKANI AMCAOĞLU: “Kumarhanelerin imtiyaz ücretlerini bile yatırmadılar. İmtiyaz ücretlerinin  bu yaşananlarla  ne alakası var? Bu kadar arazi verilmiş, oteller zinciri oluşturmuşlar. Ellerini  taşın altına niye koymuyorlar.”

 

KKTC yasalarına göre  KKTC’de faaliyet gösteren  her kumarhane, sahip olduğu  makine ve  oyun masası başına  yılda 720 bin Euro imtiyaz izni ücreti ödemek zorunda. Bu imtiyaz izni ücreti de  4 taksit  halinde ödeniyor.

 Merit Oteller Grubu’na bağlı 5 kumarhane  faaliyet gösterirken, bu kumarhanelerdeki oyun makineleri ve oyun masaları  fazla olduğu için, bu kumarhanelerin her yıl yaklaşık olarak 1’e milyon Euro, toplamda ise 5 milyon Euro imtiyaz izni ücretini  dört taksit halinde ödüyordu.

 BESİM TİBUK

 Şimdi ise, koronavirüs olayını bahane eden Besim Tibuk, bu ay sonu ödemesi gereken  yaklaşık 1 milyon 250 bin Euroluk imtiyaz  izni ücretini ödemeyeceğini açıkladı. 

 KKTC’de tüm sektörler bu felaket günlerinde elini taşın altına koyup büyük fedakarlıklarda bulunurken,  Besim Tibuk’un bu tavrına karşı büyük tepki oluştu.

 MALİYE BAKANI AÇIKLAMA YAPTI   

 Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu  yaptığı açıklamada, otel ve kumarhanelerin çalışanlarını ödemeyecek olmasına tepki gösterirken, şöyle dedi;

“Kumarhanelerin imtiyaz ücretlerini bile yatırmadılar. İmtiyaz ücretlerinin  bu yaşananlarla  ne alakası var? Bu kadar arazi verilmiş, oteller zinciri oluşturmuşlar. Ellerini  taşın altına niye koymuyorlar.”

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.