DOLAR 32,5630 0.2%
EURO 34,9617 -0.1%
ALTIN 2.445,320,39
BITCOIN 2093325-0,05%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Beyaz Liste” onaylanma aşamasında

“Beyaz Liste” onaylanma aşamasında

ABONE OL
23 Ekim 2019 23:42
“Beyaz Liste” onaylanma aşamasında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Hukuki konuları takip eden ve hukuki eylemleri hazırlayan “Relex” çalışma grubunun, Türkiye’nin doğal gaz faaliyetlerinde yer alan özel ve tüzel kişiler aleyhine alınacak önlemlerin yer aldığı “beyaz listeyi” onaylama aşamasına geçtiğini bildirildi.
Türkiye’nin Güney Kıbrıs’ın sözde Münhasır Ekonomik Bölgesinde (MEB) yürüttüğü doğal gaz arama ve çıkarma faaliyetlerini yasadışı olarak nitelendiren Avrupa Komisyonu tarafından yürütülen yaptırım çalışmalarında sona yaklaşıldığı iddia edildi.
Fileleftheros gazetesi: “Beyaz Liste’de İlerliyorlar – Türkiye’ye Karşı Önlemler Zamanı – AB’nin Yetkili Çalışma Grubu’nda Onaylanma Aşamasında” başlıkları altında manşet ve iç sayfalarından geniş yer verdiği haberinde, AB tarafından Türkiye’ye uygulanacak önlemlerin AB’nin yetkili çalışma gurubunda belirlenmesi çalışmalarında sona yaklaşıldığını yazdı.
Gazete, hukuki konuları takip eden ve hukuki eylemleri hazırlayan “Relex” çalışma grubunun, Türkiye’nin doğal gaz faaliyetlerinde yer alan özel ve tüzel kişiler aleyhine alınacak önlemlerin yer aldığı “beyaz listeyi (empty annex)” onaylama aşamasına geçtiğini ifade etti.
Söz konusu önlemlere ilişkin mevcut iki belgenin Relex çalışma gurubu tarafından incelenmesinin sürdüğünü, üye devletlerin ise önümüzdeki günlerde bu belgelerde yer alan önlemlere ilişkin önerilerini sunmalarının beklendiğini vurgulayan gazete, belgelerin Relex gurubunda kısa sürede onaylanarak Daimi Temsilciler Komitesi COREPER’e gönderilmesi ve siyasi düzeyde de benimsenmesinin hedeflendiğini aktardı.
Habere göre, söz konusu listelerin Kasım ayı içerisinde hazır olması bekleniyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.