DOLAR 32,4596 -0.1%
EURO 34,7447 -0.67%
ALTIN 2.436,860,05
BITCOIN 2068477-0,81%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bilgiç: Kıta sahanlığımızda iznimiz olmadan faaliyette bulunulması söz konusu olamaz
  • Kıbrıs Volkan
  • Türkiye
  • Bilgiç: Kıta sahanlığımızda iznimiz olmadan faaliyette bulunulması söz konusu olamaz

Bilgiç: Kıta sahanlığımızda iznimiz olmadan faaliyette bulunulması söz konusu olamaz

ABONE OL
23 Aralık 2022 19:27
Bilgiç: Kıta sahanlığımızda iznimiz olmadan faaliyette bulunulması söz konusu olamaz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Doğu Akdeniz’de yürüttüğü tek yanlı faaliyetlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, “Doğu Akdeniz’deki kıta sahanlığımızda, hiçbir ülkenin, şirketin veya geminin iznimiz olmadan hidrokarbon arama-çıkarma faaliyetinde bulunması söz konusu değildir.” dedi.

Dışişleri Bakanlığı’nın konuyla ilgili yaptığı açıklamaya tam destek verdiğini söyleyen Bilgiç, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin söz konusu faaliyetleri, Ada’nın tüm doğal kaynaklarının ortak sahibi olan KKTC‘nin iznini almadan tek taraflı olarak sürdürdüğü için Kıbrıs Türklerinin haklarını ihlal ettiğini söyledi.

Bilgiç, “Bu aynı zamanda Doğu Akdeniz’de gerginliği de artırmaktadır. Barış ve istikrarı tehdit etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın Doğu Akdeniz konferansı önerisi ile KKTC’nin hidrokarbon kaynakları konusunda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafına yaptığı dört işbirliği önerisi hala masadadır. Hal böyleyken Doğu Akdeniz’de gerginliğin bu şekilde tırmandırılması hiçbir tarafın yararına değildir.” ifadelerini kullandı.

Bilgiç, bunu, hem bölge ülkelerine, hem de Kıbrıs Rum kesiminin arkasına saklandığı üçüncü taraflara hatırlatmak istediğini söyleyerek,”Türkiye, Doğu Akdeniz’de, hem kendi, hem de KKTC’nin haklarını kararlılıkla korumaya devam edecektir. Türkiye, KKTC‘nin de önümüzdeki dönemde yapacağı hidrokarbon arama faaliyetlerine desteğini sürdürecektir.” diye konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.